Otvorena izložbena postavka “Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci”

Zrenjanin - Zrenjaninski paraolimpijci

U izložbenom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin danas je otvorena izložbena postavka “Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci”. Grad Zrenjanin i Narodni muzej Zrenjanin ovu izložbu organizuju u čast sugrađana koji su na nacionalnom i internacionalnom nivou zabeležili vrhunske rezultate u nekoliko sportskih disciplina, predstavljajući svoje klubove, grad i državu Srbiju. Njihove biografije, kao i priloženi predmeti, svedoče o važnosti učešća osoba sa invaliditetom u sportskom životu.

– Do sada nismo imali ovakav tip izložbe, ne samo u Zrenjaninu, ali to nije slučajno, jer u našem muzeju postoji soba istorije sporta, jedini smo grad van Beograda u kom je organizovana izložba “Put olimpijskih vrednosti”, a sada predstavljamo paraolimpijce, pobednike, njihova borba sa medaljama i borba njih samih sa sobom nešto je što zaista inspiriše i što svi treba da pozdravimo i podržimo. Mi, kao lokalna samouprava, trudimo se da takvu podršku dajemo koliko je u našoj moći, ali ono što je nesumljivo jeste da država za sport nikada nije izdvajala toliko sredstava kao što danas čini – rekao je gradonačelnik. 

U ime paraolimpijaca predstavljenih na izložbi obratio se stonoteniser Goran Perlić, učesnik na dve paraolimpijade, a u ime Narodnog muzeja obratili su se v.d. direktora Siniša Onjin i jedna od autorki izložbe i teksta, Duška Kolarov

Izložba “Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci” predstavlja sportiste sa invaliditetom učesnike paraolimpijada koji su članovi (nekadašnji, odnosno aktuelni) ovdašnjih sportskih klubova. Predstavljeni su Goran Perlić, stonoteniser, Snežana Nikolič, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Simo Kecman, strleci, Katarina Draganov Čordaš, plivačica i Jasmin Bambur, skijaš. Svojim prisustvom, otvaranje su uveličali Goran Perlić, Laslo Šuranji i Simo Kecman

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022