Otvorena izložba Petra Šušulića „On The Beach“ u Kultunom centru Zrenjanina

Zrenjanin – „On The Beach“

Podelite vest

Od 19. do 30. maja zrenjaninska publika imaće priliku da u Kulturnom centru uokviru programa vizuelnih umetnosti pogleda izložbenu celinu pod nazivom „Na plaži/ On the beach“ autora Petra Šušulića koja je sinoć i znavnično otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina.

O svojoj postavci autor Petar Šušulić je za portal volimzrenjanin.com na otvaranju rekao sledeće:

Postavka sadrži dvadesetak slika koje su rađene poslednje tri godine, kao što i kaže sam radni naslov ove izložbe, „On the beach“. Sve slike su vezane za prostore plaža, jer sam još kao dete imao tu sreću da svake godine idem na more i to baš u Grčku, a kako mi je otac bio slikar ja sam uz njega ostao inspirativno vezan za te dečačke dane i to je ta jedna nit koju zadržavam u sebi i apsolutno pokušavam da potenciram.

Na pitanje da li on ovom izložbom razbija neke tabue Petar je rekao:

Mogu najviše baš na taj duh da se oslonim jer svaka slika u nekom  svom delu ima nešto što je duhovito, a mislim da je duhovitost najlakši način da se čovekom komunicira ne samo verbalno nego i vizuelno. Danilo Vuksanović je napisao predgovor da te tabue ja prepoznajem i u ljudima koje poznajem i koji su zapravo deo tih slika pa sve do nekih prepričavanja sa njihove strane. Uglavnom plaže su vezane za jedan apstraktan pojam ogromne i velike gužve, ali možda tamo neki par u toj masi skreće mi pažnju i pokušava da potencira, zaključio je Šušulić.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022