Otvorena izložba Petra Šušulića „On The Beach“ u Kultunom centru Zrenjanina

Zrenjanin – „On The Beach“

Podelite vest

Od 19. do 30. maja zrenjaninska publika imaće priliku da u Kulturnom centru uokviru programa vizuelnih umetnosti pogleda izložbenu celinu pod nazivom „Na plaži/ On the beach“ autora Petra Šušulića koja je sinoć i znavnično otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina.

O svojoj postavci autor Petar Šušulić je za portal volimzrenjanin.com na otvaranju rekao sledeće:

Postavka sadrži dvadesetak slika koje su rađene poslednje tri godine, kao što i kaže sam radni naslov ove izložbe, „On the beach“. Sve slike su vezane za prostore plaža, jer sam još kao dete imao tu sreću da svake godine idem na more i to baš u Grčku, a kako mi je otac bio slikar ja sam uz njega ostao inspirativno vezan za te dečačke dane i to je ta jedna nit koju zadržavam u sebi i apsolutno pokušavam da potenciram.

Na pitanje da li on ovom izložbom razbija neke tabue Petar je rekao:

Mogu najviše baš na taj duh da se oslonim jer svaka slika u nekom  svom delu ima nešto što je duhovito, a mislim da je duhovitost najlakši način da se čovekom komunicira ne samo verbalno nego i vizuelno. Danilo Vuksanović je napisao predgovor da te tabue ja prepoznajem i u ljudima koje poznajem i koji su zapravo deo tih slika pa sve do nekih prepričavanja sa njihove strane. Uglavnom plaže su vezane za jedan apstraktan pojam ogromne i velike gužve, ali možda tamo neki par u toj masi skreće mi pažnju i pokušava da potencira, zaključio je Šušulić.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px