Napoznatiji srpski fotografi sinoć u Savremenoj galeriji otvorili izložbu „Moj izbor“

Savremena galerija - Moj izbor

Izložba crno-belih fotografija pod nazivom „Moj izbor“ otvorena je sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Na izložbi, koju u našem gradu organizuju Savremena galerija i Fotografski dokumentacioni centar, predstavljeni su radovi majstora fotografije Tomislava Peterneka,
Imrea Saboa, Gorana Kukića, Nina Rakićevića, Željka Sinobada i Igora Mandića.

moj izbor zrenjanin 011
Moj izbor - Zrenjanin 2022
moj izbor zrenjanin 003
Moj izbor - Zrenjanin 2022

Na svečanom otvaranju, publici su se obratili osnivač Fotografskog dokumentacionog centra, poznati zrenjaninski fotograf Jovan Njegović Drndak, kao i Snežana Vučurević, ispred Grada Zrenjanina. Izložbu, koja će ovdašnjoj publici biti dostupna do 14. februara, svečano je otvorio legendarni fotograf Tomislav Peternek.

moj izbor zrenjanin 005
Moj izbor - Zrenjanin 2022
moj izbor zrenjanin 042
Moj izbor - Zrenjanin 2022

-U vreme kada su nastale moje fotografije, koje su predstavljene na ovoj izložbi, svi smo radili crno-bele fotografije. A i da nisu takve u originalu, ja bih ih pretvorio u crno-bele, jer mislim da tako treba.

To su moji počeci, iz njih se vidi da sam i tada razmišljao, da je i u to vreme postojala kompozicija na slici, ravnoteža i sve ostalo. Zadovoljan sam što su me pozvali da učestvujem na izložbi.

S kim god sam razgovarao, svi su izuzetno zadovoljni izborom fotografija, a to je zahvaljujući odličnoj organizaciji jednog ovakvog događaja – ocenio je Peternek.

moj izbor zrenjanin 064
Tomislav Peternek
moj izbor zrenjanin 066
Mia Medaković

Urednica izložbe i magazina “Refresh Your Life” Mia Medaković istakla je da je ideja potekla iz fenomenalne saradnje sa srpskim fotografom iz Amerike Ninom Rakićevićem. Kako je navela, nije bilo lako izabrati određeni broj radova, koji su predstavljeni na izložbi, jer svi učesnici imaju mnoštvo sjajnih fotografija koje treba da se nađu u najužem izboru.

-Mi ćemo ovu priču dalje da širimo i da u nju uključujemo jednog po jednog novog fotografa. Izložba je svoje prvo predstavljanje imala u septembru prošle godine u Beogradu. Bila je jako posećena i očekujemo da će tako biti i u Zrenjaninu – istakla je Medaković i napomenula da izložba “Moj izbor” ima i edukativni karakter za sadašnje i buduće fotografe.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022