Otvorena izložba „Mikro“ Sonje Bojanić u Kulturnom centru

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

Izložba likovne umetnice Sonje Bojanić pod nazivom „Mikro“ otvorena je juče u Kulturnom centru Zrenjanina.

Na žalost, umetnica je zbog bolesti bila sprečena da prisustvuje otvaranju ali je navela da je u svom dosadašnjem radu istraživala i eksperimentisala u oblasti intermedijalne umetnosti, kolaža, asamblaža i novih likovnih i digitalnih medija istražujući odnos nauke i vizuelnog stvaralaštva.

Osnovu i motive u njenim radovima sačinjavaju tragovi zapažanja mikroskopskim putem i prevođenja takve (viđene) celine u elementima prostora odnosno ambijenta.

mikro kc zrenjanin 006
"Mikro" - Kulturni centar Zrenjanin

Na samom početku posetiocima izložbe i onima koji su pratili “live” se obratila Ankica Dostanić iz Kultunog centra koja je podsetila da izložbu čini 28 slika i 6 video radova u kojima je umetnica istraživala i eksprimentisala. Ankica je dodala da u svakom slučaju umetnicu očekujemo u Kulturnom centru 14. maja ali o tome će nam reći nešto više Sandra Banjanin urednica programa vizuelnih umetnosti.

Izložba koju će naši posetioci imati prilike da pogledaju do 18. maja se oslanja na odnos umetnosti i nauke, mikroskopsko posmatranje i intervencije na tim viđenim slikama.

Umetnica pokušava da kroz svoj rad istražuje odnos reda i haosa, odnos zvuka i slike i na taj način je ova izložba zapravo nastala. Inspirisani tom njenom idejom i po pozivu naših kolega iz Narodnog muzeja odlučili smo da napravimo jedan jedinstven koncept za “Noć muzeja”  koja će se održati ove godine 14. maja i da kao i predhodnih godina učestvujemo u toj noći na način da našim gledaocima predstavimo izložbu koja je ovde već postavljena ali i da osmislimo jednu radionicu za decu strariju od 5 godina koja će na sličan način da se bave temom nauke i umetnosti, zaključila je Sandra Banjanin iz Kulturnog centra Zrenjanina.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022