Otvorena izložba Maje Poljak Petrović „Pustinjska ruža“ zrenjaninskom Kulturnom centru

Zrenjanin – Maja Poljak Petrović „Pustinjska ruža“

Izložba „Pustinjska ruža“ Maje Poljak Petrović dobitnice druge nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30“ otvorena je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina. Radovi su nastali u proteklih 20 godina tokom autorkinog života u dve zemlje – Srbiji i Ujedninjenim Arapskim Emiratima.

Inspirisani su našim podnebljem, pašnjacima a nastali su u kombinaciji sa pustinjskim okruženjem. 

Obraćajući su publici i ekipi portala volimzrenjanin.com, Maja Poljak Petrović je rekla:

“Kao prvo moram da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što sam ovom prilikom ponovo u Zrenjaninu jer ova izložba je deo nagrade dobijene na 17. likovnom salonu a pored te slike koja je bila inspirisana isključivo ovim podnebljem, koja je rađena u Emiratima gde sam živela 14 godina i upravo je ova izložba simbioza dve različite kulture, dva podneblja, dve inspiracije koju sam ja pokušala nekako kroz ideju jednog cveta čička koji je sa našeg podneblja da spojim sa istim tim motivom koji takođe i tamo postoji.“

„Ruža kao ruža ne postoji u pustinji ali pustinjska ruža je simboličan naziv koji je nagde nastao rep pet godina godinu dana nakon rođenja moje ćerke koja je rođena na tom podneblju tako da pustinjska ruža simbolično predstavlja dete, konkretno moju ćerku, ženu i majku tako da mogu slobodno reći da je posvećena ženi. Ovo je rezultat jednog dvadesetogodišnjeg rad ana temu prirode konkretno cveta i vidimo jedan raspon od figuracije do apstrakcije” rekla je između ostalog Maja Poljak Petrović.

Biografski zapis

Maja Poljak Petrović rođena je 1977. godine u Pančevu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta Likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Primljena je za redovnog člana ULUS-a, 2006. godine. U statusu samostalnog umetnika je od 2021. godine. Izlagala je samostalno dvanaest puta. Izlagala je  na velikom broju grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je samostalno na sajmu umetnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px