NAJAVA: Petak 3. mart, galerija ALUZ – izložba ilustracija „Likovi čudnih priča“ Teodore Lucić

Zrenjanin – „Likovi čudnih priča“

U petak 3. marta u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), Subotićeva 1 (zgrada Narodnog muzeja, ulaz sa Trga slobode) zrenjaniskoj publici biće predstavljena IZLOŽBA ILUSTRACIJA „Likovi čudnih priča“, primenjene umetnice – dipl. ilustratora Teodore Lucić.

Svečano otvaranje će biti upriličeno u petak, 3.3.2023, u 19.00 časova

Teodora Lucić je rođena 13.11.1999. u Zrenjaninu. Godine 2014. upisuje Srednju muzičku školu „Josif Marinković“ Zrenjanin, u klasi profesora Tibora Šivega. U toku srednje škole, dve godine zaredom izlaže u galeriji Narodnog Muzeja Zrenjanin kao prvoplasirani na likovnom konkursu „Portret“. Takođe, učestvuje i na grupnim izložbama u Kulturnom centru Zrenjanina. Godine 2018. upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer primenjene umetnosti i dizajn, modul ilustracija.

Tokom studija je izlagala na nekoliko grupnih izložbi u okviru više predmeta – ilustracija, grafika, vajarstvo, crtanje i likovni elementi.

Godine 2020. gostuje na festivalu stripa “Stripolis” u Zrenjaninu. Godine 2021. izlaže svoje radove na “Balkanskoj smotri mladih strip autora” u Leskovcu. Iste i naredne godine, 2022, izlaže svoju ilustracije na trećem i četvrtom izdanju “Ilustrofesta” u Beogradu u okviru užeg kruga odabranih autora.

Godine 2022. izlaže na diplomskoj izložbi studenata završne godine likovnog departmana Akademije umetnosti Novi Sad. U junu 2022. diplomira i stiče zvanje diplomirani primenjeni umetnik, Ilustrator.

Iste godine više puta učestvuje na “Radionici brzog crtanja” u organizaciji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanin, kao i na izložbi “Mali format” u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu.

„Likovi čudnih priča“ je prva samostalna izložba mlade umetnice, u okviru koje će biti izložene autorske ilustracije nastale u prethodne četiri godine. Radovi će biti prezentovani u štampanoj, plakatskoj verziji.

snow02
rapunzel22

Izložbu čine ilustracije u boji, na kojima su predstavljeni likovi i prostori iz mašte jednog ilustratora. Karakteri su, neki autorski, dok su neki nama već poznati iz detinjstva i pop kulture. 

Njihove priče su daleko od običnih. Potpuno preokrenute i pune misterije i iznenađenja.

Izložba je pogodna i za mlađe posetioce, dok bi u njima mogli nešto zanimljivo i komično naći i odrasli.

Izložba će trajati do 17.3.2023. a radno vreme galerije je od 16.00 – 19.00 časova

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022