NAJAVA: Izložba Igra i uspomene – tri decenije dramskog studija za mlade

Igra i uspomene – tri decenije

Podelite vest

Veče sećanja na tri decenije postojanja Dramskog studija za mlade pri zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“

U foajeu zrenjaninskog pozorišta u četvrtak, 26. januara 2023. godine, sa početkom u 19 časova održaće se izložba Igra i uspomene na kojoj će nekadašnji polaznici, kolege kao i zrenjaninska javnost imati prilike da evocira uspomene na mentore Dramskog studija. Voditelji Dramskog studija su se smenjivali kroz decenije, a njihova zaostavština je nemerljiva poput glumca i osnivača Dramskog studija za mlade Miloja Buce Ivanovića i glumice nekadašnje prvakinje dramskog ansambla Svetlana Cece Utješanović, kao i glumice današnjeg dramskog ansambla Vesne Varićak.

U novoj generaciji mentora Dramskog studija koji nosi naziv BB92 u omaž osnivačima, rad sa decom u tri starosne grupe nastavljaju glumice i nekadašnje polaznice dramskog studija – Sanja Radišić i Jelena Kesić. Izložba je realizovana u saradnji sa Dramskim studijom BB92 pri zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ i biće otvorena sve do sredine februara 2023.

Inicijator i autor izložbe, Verica Nemet

Dramski studio pri zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ obeležava tri decenije od osnivanja i tim povodom će u četvrtak, 26. januara, u 19 časova, u foajeu zrenjaninskog pozorišta biti otvorena izložba Igra i uspomene, na kojoj će biti prikazane originalni materijali: fotografije sa predstava, proba, festivala, takmičenja, kao i sačuvane diplome, plakati, flajeri i izvodi iz štampe i sve to po hronološkoj liniji koja je se proteže duž osam metara, kao noseći segment izložbe.

Višemesečni zajednički rad na ovom projektu i istraživanje koje je iz istog proisteklo pokazalo nam je da je za tri decenije postojanja i delovanja ovog Dramskog studija u Zrenjaninu odigrano preko 160 predstava, od toga preko 40 jedinstvenih naslova poput Tražim pomilovanje, Traktat o sluškinjama, Ožalošćena porodica, San letnje noći, Monolozi, Stilske vežbe, Piram i Tizba, Nušićijada, Međ školom i međ snom, Obrni okreni, Izvini te na smetnji, Garavi sokak, Horoskop besmrtne pesme, Kraljevki festival, Kad sam ja bio veliki, Kolokvijalni rad, Bezazlene laži, Terapija, Ispovest mangupa, Jerma, Ršumijada, Kad prestane muzika, Sahraniti mrtve, Bora Karamela, Don Žuan se vraća iza rata, Žurka – Život i(za) osmeha, Kafana umesto TV ekrana, Kalamandarija, Deca su ukras sveta, Ženski razgovori – kabare” i drugih. Kreirano je i nekoliko kratkometražnih filmova poput Viza Dream, Umetničko klizanje, Jutro, kao i jedna nekomercijalna drama Indijsko plavetnilo”.

Na ovoj retrospektivnoj i interaktivnoj izložbi će tako biće izložene knjige po kojima su rađene određene predstave, dok će kroz prostorni infografik i segment Polaznici publika iščitati brojnost odnegovane i pozorišnim jezikom opismenjene dece, danas ambasadore teatra. Nekoliko stotina mladih je upravo tu načinilo svoje prve pozorišne korake, a neki od njih postali su profesionalni glumci, reditelji, dramaturzi, novinari i uspešni mladi ljudi u različitim profesijama.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px