Izložba fotografija povodom 70 godina lista Zrenjanin, “Zrenjanin” o Zrenjaninu

Zrenjanin – list Zrenjanin

Podelite vest

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, povodom 70 godina od osnivanja lista Zrenjanin, u četvrtak, 7. jula 2022. godine, sa početkom u 19 časova biće otvorena izložba novinskih fotografija pod nazivom „Zrenjanin” o Zrenjaninu.

Postavka obuhvata više od 60 fotografija iz arhive nedeljnika Zrenjanin i privatne kolekcije Branislava Milina koje su snimljene od kraja šezdesetih pa sve do devedesetih godina prošlog veka.

Na fotografijama koje su izložene vidimo i radnice na njivama, motiv koji veoma podseća na fotografije Margaret Burk Vajt, snimljene u Čehoslovačkoj 1938. godine (Women working in the field, Kostolná, Czechoslovakia), ali i u industrijskom ambijentu, tu je radnik koji „okačen” o sajlu drži list Zrenjanin, kao na fotografiji „Workers on the Empire State Building” 1930. godine, koju je snimio Luis Viks Hajn. Sve ovo možemo sagledati u radovima Branislava Milina i Ljube Milosavljevića, koji ukazuju na kontinuitet i kvalitet fotografske tradicije utemeljene na najboljoj svetskoj praksi foto₋reportaže, odnosno novinske fotografije. 

Autor izložbe je Jovan Drndak Njegović, fotograf i urednik fotografije lista Zrenjanin. Nadležni kustos u Muzeju je Ivana Arađan, viši kustos₋istoričar umetnosti. Izložba će trajati do 28. jula 2022. godine.

Ulaz je slobodan.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022