Izložba foto kluba cd 13 "Svedoci tradicije" Kulturni centar Zrenjanina

Zrenjanin - Foto klub CD 13

Nakon julske izložbe foto kluba CD13 na kojoj su predstavljene fotografije nastale u okviru projekta “Svedoci tradicije”, pred zrenjaninsku javnost od 14. oktobra do 3. novembra izlažu se fotografije nastale u drugom delu godine. Postavku će činiti oko 60 fotografija kojima se ne samo ostvaruju zadati fotografski parametri već se fotografi bave i očuvanjem kulturne baštine nastale u seoskim sredinama. 

Projekat “Svedoci tradicije” foto kluba CD13 koji je rezultirao izložbom realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine a zrenjaninska izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

Izložba se otvara u četvrtak, 14. oktobra u 19 časova a publika pored dolaska na otvaranje, program otvaranja može uživo da prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

svedoci tradicije foto 1s

O projektu – izložbi:

“Cilj projekta je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive… Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Jedan od ciljeva je i očuvanje dela tog bogatstva kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju, uključivanje stanovnika sela u sam projekat, prezentacija kroz seriju izložbi u selima učesnicima projekta… Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima…”

Navode iz Foto kluba CD-13

svedoci tradicije foto 3s
svedoci tradicije foto 2s

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *