Izložba foto kluba CD13 – „Svedoci tradicije“ 14. oktobar Kulturni centar Zrenjanina

Zrenjanin - Foto klub CD 13

Nakon julske izložbe foto kluba CD13 na kojoj su predstavljene fotografije nastale u okviru projekta “Svedoci tradicije”, pred zrenjaninsku javnost od 14. oktobra do 3. novembra izlažu se fotografije nastale u drugom delu godine. Postavku će činiti oko 60 fotografija kojima se ne samo ostvaruju zadati fotografski parametri već se fotografi bave i očuvanjem kulturne baštine nastale u seoskim sredinama. 

Projekat “Svedoci tradicije” foto kluba CD13 koji je rezultirao izložbom realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine a zrenjaninska izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

svedoci tradicije foto 1s

Izložba se otvara u četvrtak, 14. oktobra u 19 časova a publika pored dolaska na otvaranje, program otvaranja može uživo da prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

svedoci tradicije foto 3s
svedoci tradicije foto 2s

O projektu – izložbi:

“Cilj projekta je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive… Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Jedan od ciljeva je i očuvanje dela tog bogatstva kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju, uključivanje stanovnika sela u sam projekat, prezentacija kroz seriju izložbi u selima učesnicima projekta… Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima…”

Navode iz Foto kluba CD-13

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px