U Kulturnom centru otvorena izložba Foto kluba CD 13 „Svedoci tradicije“

Zrenjanin - Foto klub CD 13

Sa zadovoljstvom ćemo ponovo istaći da je ekipa portala volimzrenjanin.com jedna od retkih koja je došla na ovaj događaj, ispratila ga i prenela utiske i fotografije zrenjanincima koji nisu bili u mogućnosti da dođu u zrenjaninski Kulturni centar. Hvala na podršci koju nam dajete svakodnevno !

foto klub cd 13 021
Izložba "Svedoci tradicije" - Foto kluba CD 13
foto klub cd 13 015
Aleksandar Žarkov. predsednik Foto kluba CD 13

Uvodna reč pre otvaranja izložbe pripala je moderatorki Kulturnog centra Ankici Dostanić koja je podsetila da nakon julske izložbe Foto kluba CD 13 na kojoj su predstavljene fotografije, nastale u okviru projekta „Svedoci tradicije“, pred zrenjaninsku javnost od večeras pa do 3. novembra, predstaviće se fotografije ovog kluba nastale u drugom delu godine.

Postavku čini 66 fotografija, na kojima se fotografi bave očuvanjem kulturne baštine nastale u seoskim sredinama.

Projekat „Svedoci tradicije“ Foto kluba CD 13 koji je rezultirao izložbom, realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i nacionalne zajednice Autonomne pokrajine Vojvodina sama izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

foto klub cd 13 018
Izložba "Svedoci tradicije" - Foto kluba CD 13
foto klub cd 13 001
Izložba "Svedoci tradicije" - Foto kluba CD 13

Ispred Foto kluba CD 13 obratio se predsednik Aleksandar Žarkov, koji je pozdravio sve prisutne i dodao da je ova ideja pokrenuta još prošle godine i nastavljena u ovoj godini sa ciljem da na neki način zabeležimo sve ono što je karakteristično za višenacionalne sredine u okolini Zrenjanina i šire zbog čega smo imali nekoliko akcija gde smo pokušali da ispratimo različite manifestacije koje su organizovane od strane različitih nacionalnih manjina.

Ono što mogu da kažem je da nam je bilo veoma zanimljivo, što se može videti na ovim fotografijama i da su ljudi u tim sredinama uspeli da angažuju i animiraju kako starije stanovništvo tako i mlađu populaciju pa čak i decu koju vidite na ovim fotografijama a koja mogu dobro da prezentuju koliko je to njima zapravo zanimljivo i interesantno i koliko su ustvari ta deca bila srećna kada su mogla da obuku nešto neobično u smislu nacionalne nošnje koja je karakteristična za njihovu sredinu, dodao je Aleksandar Žarkov.

foto klub cd 13 009
Izložba "Svedoci tradicije" - Foto kluba CD 13
foto klub cd 13 011
Izložba "Svedoci tradicije" - Foto kluba CD 13

I da podsetimo, cilj ovog projekta je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive, gde Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom.

Jedan od ciljeva je i očuvanje dela tog bogatstva kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju, uključivanje stanovnika sela u sam projekat, prezentacija kroz seriju izložbi u selima učesnicima projekta…

Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima…”

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022