Izložba radova iz umetničke zbirke Centra za likovno obrazovanje - Šumatovačka u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin – Izložbe

U Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 23. avgusta u 19 sati otvara se izložba “Dan posle sutra”, izložba radova iz umetničke zbirke Centra za likovno obrazovanje iz Beograda.

Likovni centar poznat pod nazivom ŠUMATOVAČKA napravio je izbor radova iz zbirki svojih kolekcija i  predstavlja presek prikupljačke delatnosti škole, koja se na umetničkoj mapi Srbije pozicionirala u domenima savremenog vizuelnog stvaralaštva, u različitim umetničkim medijima. 

izlozba 23. 8. 2021.
Najava izložbe

Postavka koja se izlaže u Zrenjaninu sadrži  22 rada a neki od autora koji se predstavljaju na izložbi su Mileta Prodanović, Gabriejel Glid, Uroš Đurić i dr.

O Centru – Šumatovačka

Kolekcije Centra za likovno obrazovanje – Šumatovačka se baziraju na praćenju savremenih tokova srpske likovne scene, sa kritičkim, društveno angažovanim ili ličnim umetničkim pristupom, pre svega mladih autora koji su svoje likovne rukopise stekli ili nadogradili u samoj školi i umetnika strarijih generacija, sa već formiranim izrazom angažovanih na polju edukacije unutar škole… 

Otvaranja izložbe – uživo !

Izložba će biti otvorena do 1. septembra a program otvaranja, 23. avgusta, može da se prati i „Live“ na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina od 19h. Dobro došli.

mileta prodanovic mm triptih 300x244
Najava izložbe
uros duric bespredmetni autonomizam 216x300
Najava izložbe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *