Otvorena izložba crteža „Krhkost trenutka“ likovne umetnice Bojane Bojčić u Galeriji ALUZ

Zrenjanin - Galerija ALUZ

Izložba crteža „Krhkost trenutka“, Bojane Bojčić, likovne umetnice iz Beograda, svečano je otvorena sinoć u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ). Izložba će trajati do 10. maja 2024. Radno vreme galerije: 17.00 – 19.00.

Bojana Bojčić je rođena 1996. godine u Beogradu. Završila je Školu za dizajn, smer likovni tehničar 2015. godine. Iste je upisala Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi profesorke Simonide Rajčević. Osnovne akademske studije završava 2019, a master akademske studije 2020. godine u klasi profesora Branka Rakovića. Samostalno je izlagala devet puta i učestvovala na više kolektivnih žiriranih izložbi. Član je ULUS – a od 2024. godine.

Izložba crteža Krhkost trenutka Bojane Bojčić nadovezuje se na dugogodišnji opus autorke prvenstveno izborom motiva kojim se bavi. Voćka nara, gotovo mikroskopski uvećana, na Bojaninim slikama i crtežima uvek je presečena, rasporena, najčešće otvorena forma, dostupna i pristupačna pogledu, dodiru. Razotkrivena, ogoljena, manje ili više istrgnuta iz svoje čaure-kore. Nar na crtežima umetnice nikada ne predstavlja puko materijalno polazište i prostor za demonstraciju bogatstva slikarskih/crtačkih virtuoznosti. Naprotiv, on je simbol emotivnih aura, duboko utkan u autorkin svet. Kao takav simbolički entitet, on emanira različita raspoloženja, dešavanja i osećanja prisutna kako u nama, tako i u međuljudskim relacijama. Nazivi crteža su duboko sugestivni u tom smislu: Dodiri, Neposrednost, Samoća, Zagrljaj, samo su neki od njih. Tanani, stameni, šaroliki, povezani, udaljeni, nedorečeni, raspričani – kao međuljudski odnosi.

“Izložba “Krhkost trenutka” obuhvata seriju radova koji su rađeni uljanim pastelom i nastali su u prethodne 3-4 godine. Na svakom radu je poprečni presek voćke nara, gde sam ga prikazivala u nekim različitim kombinacijama. Ono što je neka novina u mojim radovima jeste da dolazi do drugačijeg kolorita u odnosu na ranije, gde crteže ne predestavljam kao puko predstavljanje ploda, već ga dovodim u komparaciju sa čovekom i međuljudskim odnosima.

Nadam se da vam se izložba dopada i hvala svima što ste došli. ”, rekla je autorka izložbe Bojana Bojčić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px