NAJAVA: Otvaranje izložbe “Autoportret sa tobom”, zrenjaninske grafičarke Milice Arsić sutra u Galeriji ALUZ

Zrenjanin - Galerija ALUZ

Svečano otvaranje izložbe “Autoportret sa tobom”, zrenjaninske grafičarke Milice Arsić biće upriličeno u galeriji Aluz-a, (Subotićeva 1, ulaz pored muzeja), u petak, 1. decembra sa početkom u 19 časova.

Izložba traje do 13. decembra. Radno vreme galerije tokom trajanja izložbe biće od 13-17 časova.

Crno i belo i malo crvenog. Bez lica a duboko lično. Neraskidive veze uzroka i posledica. Stanje tela = stanje uma? Važi i obrnuto. Naglavačke. Strmoglav u Hornbijevsku Veliku vernost. Neke mistike je bolje ne dirati. Samo zabeležiti zatečeno stanje.

Svaka misao o crtežu je subjektivna i svaka sličnost sa stvarnim događajima je potpuno slučajna. Obično. Samo naizgled. Jer, tihi, graciozni svedok ostavlja trag i dok prede.

“Crteži Gospođice Mici su fabula razrađena jednostavnim likovnim elementima, prvenstveno linijom koja besprekorno opisuje motiv. Dramatična kompozicija pojačava raspoloženje aktera i intrigira posmatrača. Misteriozni sudari svetlog i tamnog vrište u tišini svog ćutanja. Značenja ima mnogo, a ona ključna su majstorski akcentovana, bez dileme i kompromisa.”Ana Stanar, istoričarka umetnosti.

Milica Arsić je rođena u Smederevu. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Zrenjaninu. Sve što zna o umetnosti i crtanju naučila je od zrenjaninskog mr grafike Duška Kirćanskog. Diplomirala je na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, odsek grafika, u klasi profesora Zvonka Tilića. Učestvovala je na brojnim zajedničkim izložbama i kolonijama.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px