U Kulturnom centru otvorena izložba Andreja Čikale “Emotional Renaissance”

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

Izložba radova Andreja Čikale otvorena je sinoć, 3. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 15. novembra.

Da podsetimo, izložba se organizuje pod nazivom Emotional Renaissance i deo je istoimenog projekta koji je začet pre više od jedne decenije. Autor navodi da je zamisao ove njegove izložbene celine sve do nedavno bila u stanju „inkubacije“.

kulturni centar andrej cikala 005

“Projekat se inkubirao dosta dugo i negde od početka moje karijere sam imao dosta pravaca koje sam razvijao. Ova ideja je tada i nastala međutim nisam imao “smelosti” da se potpuno posvetim tome.

Pre nekih desetak godina je to krenulo da izlazi na neki način i pre par godina sam napravio neki koncept i skupio dovoljno radova, odnosno uradio dovoljno radova, a svi su nastali u periodu od prethodnih 3 ili 4 godine.

Tu priču naravno i dalje razvijam.

Ovaj naziv sam dao zbog svih procesa koji su se odvijali u meni i neko samoosvešćivanje mojih emocija i povezivanje sa mojim duhom i umom i sa svime što jesam. Za ova dela najviše su me inspirisali život i smrt,s tim što ja naginjem ka tome da se život transformiše u smrt, i u tom smislu mogu da kažem da su tu dosta bile prisutne i negativne emocije poput depresivnosti,anksioznosti, ali i besa i ljutnje. ”, rekao je Andrej na otvaranju svoje izložbe.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022