Izletište motel „Šumica“ će biti spremno za predstojeće prvomajske praznike !

Počelo uređenje zrenjaninskih izletišta – ukoliko epidemiološke mere dozvole, sve će biti spremno za nastupajuće praznike

MOTEL ŠUMICA

Prolećno uređenje najpopularnijih gradskih izletišta, motela “Šumica”, “Peskare” i Tise kod Žabaljskog mosta, počelo je ovih dana i na terenu su ekipe JKP “Čistoća i zelenilo” koje obavljaju sve neophodne aktivnosti kako bi se na tim prostorima mogli okupljati naši sugrađani. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac obišao je danas izletište “Motel” i rekao da Grad Zrenjanin prati sve mere koje propisuje krizni štab na republičkom nivou i da se svi nadamo da će brojke koje se tiču zaraženih koronavirusom nastaviti da padaju.

– Vakcinacija se u Zrenjaninu odvija odličnim tempom, preko 35 hiljada naših sugrađana se vakcinisalo što prvom dozom, ili su revakcinisani, verujem da će iz toga proisteći mogućnost da se ipak družimo, ali i nezavisno od toga, mi uređujemo naša izletišta. Krenuli smo od “Peskare”, danas se uređuje “Motel”, ali ne samo zbog prvomajskih praznika. Izletišta uređujemo da bi građani mogli da ih posećuju svakodnevno, da se bave sportom, rekreacijom, isto ćemo uraditi i na izletištu Tisa, tako da je grad spreman za ono što nas očekuje u narednom periodu – rekao je Santovac i dodao da se, rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa na pojedinim izletištima, stiču uslovi da grad dodatno ulaže u njihovo uređenje.

uredjenje motela 2021 004
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN
uredjenje motela 2021 025
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN
uredjenje motela 2021 005
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN

– Cilj nam je da nastavimo da ulažemo u izletište “Peskara”, koje je Grad Zrenjanin otkupio od preduzeća GIK “Banat”, jer naši sugrađani rado posećuju i vole to mesto, u samom je gradu, lako se dolazi do njega, a naravno da nam je želja da dođemo u situaciju da možemo da ulažemo i na prostoru “Motela”. Deo ovog zemljišta nije u vlasništvu grada, već u vlasništvu Republike Srbije, s pravom korišćenja “Voda Vojvodine”, ali smo mi, u saglasnosti s Direkcijom za imovinu Republike Srbije i JVP “Vode Vojvodine”, uradili novi predlog parcelacije, mišljenje je dalo i Ministarstvo poljoprivrede, jer je deo zemljišta i poljoprivredno i verujemo da će se taj problem brzo rešiti. Onog trenutka kada ovo izletište bude u vlasništvu Grada Zrenjanina pričaćemo o ulaganjima, a sigurno je da ovo mesto predstavlja pravo bogatstvo našeg grada – istakao je zamenik gradonačelnika nakon današnjeg obilaska izletišta u zrenjaninskoj „Šumici“.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022