Goran Marinković, direktor KCZR: Završeni radovi vredni 32 miliona i održano preko 600 programa!

Zrenjanin – Goran Marinković

Podelite vest

Goran Marinković, direktor KCZR za „Volim Zrenjanin“: Nova rasveta, audio i video oprema i kvalitetniji programi doprinose boljoj posećenosti

Za Kulturni centar ova 2022. godina veoma je značajna, budući da su završeni ozbiljni radovi vredni više od 32 miliona dinara dobijenih na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Tokom ove godine Kulturni centar je konkurisao kod Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama za nabavku savremene audio i rasvetne opreme, radi unapređenja realizacije sadržaja.

Zahvaljujući tim sredstvima potpuno smo unapredili ozvučenje Velike sale budući da je oprema bila stara četrdeset godina.

Kada je reč o scenskoj rasveti, zamenili smo stare lampe i dobili fenomenalne uslove jer je instalirana rasveta odličnih performansi. Dobili smo i dva velika interaktivna ekrana za različite tribine i prezentacije, tako da sada Kulturni centar ima Veliku salu koja je, posle Srpskog narodnog pozorišta, najopremljenija u Vojvodini.

goran marinkovic kulturni centar zrenjanin 003a
Goran Marinković

Time smo u situaciji da unapredimo programe, Surround sistem ozvučenja doprineo je da bioskop ima fenomenalan zvuk, što do sada nije bio slučaj.

goran marinkovic kulturni centar zrenjanin 002a
Goran Marinković

Želeo bih da zahvalim Gradu Zrenjaninu koji nas je podržao na ovom projektu jer mi kao Kulturni centar nismo mogli da konkurišemo, ali i Sekretarijatu za kulturu, kao i pokrajinskoj  Vladi koji su izdvojili ozbiljna sredstva.

U okviru izmene vizuelnog izgleda idemo korak po korak, uradili smo 90 odsto projekata koji se tiču infrastrukture, spoljnjeg izgleda, toaleta, klime, vanjskih staza za šta imamo potpunu građevinsku dokumentaciju i dozvolu za izgradnju. Dakle, uradili smo sve te projekte kako bismo bili spremni prema konkursima Pokrajine, Republike i prekogranične saradnje.

Krajem prošle godine potpuno je zamenjena i rasveta u svim prostorima?

Prošle godine konkurisali smo za štedljivu LED rasvetu i dobili sredstva za realizaciju prve faze odnosno zamenu rasvete u prizemlju zgrade Kulturnog centra, a ove godine i za drugu fazu radova. Trenutno je Kulturni centar potpuno pod LED rasvetom, što znači da smo energetski efikasniji jer ta rasveta troši 85 % manje energije u odnosu na pređašnju.

Koliko će sve to doprineti kvalitetu programa?

Sve što je urađeno svakako doprinosi lepšem ambijentu, scenska rasveta, audio i video oprema omogućavaju organizaciju kvalitetnijih i produkcijski zahtevnijih programa, a pored toga drugačiji je i prvi utisak prilikom ulaska u Kulturni centar.

Stiče se utisak da programi Kulturnog centra posećuje sve veći broj ljudi. Za koje programe koje organizujete u Kulturnom centru postoji najveće interesovanje?

Iz godine u godinu povećavamo broj kvalitetnijih programa i navikli smo publiku da dolazi U Kulturni centar. Trudili smo se da poboljšanjem infrastrukturnih uslova i dobrim programima privučemo publiku, a mislim da smo u tome i uspeli. Prošle godine organizovali smo preko 600 programa, ali je teško izdvojiti neki od njih, jer, zaista bilo je onih koji su zainteresovali publiku.

goran marinkovic kulturni centar zrenjanin 001a
Goran Marinković

Ipak, pored komercijalnih programa za koje vlada veliko interesovanje, (primera radi, koncert Darka Rundeka, Državni posao…) izdvojio bih dečiji program koji se realizuje u sklopu programa „Banatske bajke“ u Gradskoj bašti. Svakog četvrtka u Gradskoj bašti je mnogo dece koja dolaze na razne radionice, predstave i projekcije dečijih filmova… to je za mene najupečatljiviji utisak, pošto mi kao Kulturni centar kroz tu decu stvaramo novu publiku.

Inače, moram reći i da su posećeni Horski festival „Slobodan Bursać“ i izložba „30×30“ kada je bio prepun izložbeni prostor, kao i festival „Stripolis“, zaista je teško izdvojiti neki od njih. Posećena je bila i „Gitarijada“, ali i „Korzo fest“. Kulturni centar ima Gradski dečiji hor, pevačku grupu, odličnu saradnju sa civilnim sektorom, Cekomom, Kultur kikom, KUD „Pionir“

Šta je u planu za naredni period?

Pre svega da zadržimo kvalitet programa i unapredimo ih, ali i da radimo na novim projektima. Raduje me što je epidemija korone prošla i što ćemo vratiti kviz za predškolce „Ko će brže ko će pre“, kao i „SuperSu kviz“ za koji se već prijavilo više od dvadeset škola, kao i da povratimo sve one programe koji su bili odloženi zbog korone i koji su sprečavali publiku da dođe u Kulturni centar.

Autor teksta: Ljiljana Stupar

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px