Instagram profil Zanimljiva Srbija aktivan je više od godinu dana a vodi ga Zrenjaninka

Zrenjanin – Zanimljiva Srbija

Ja sam Isidora Zorić iz Zrenjanina i cilj ovog instagram profila je da približim pratiocima zanimljive činjenice o Srbiji i da ih podstaknem da putuju po našoj lepoj Srbiji.

Godinama sam sa prijateljima i porodicom igrala društvenu igru zanimljiva geografija. Igra uz koju smo se stalno smejali, razmišljali koji pojam je tačan ili nije, zajedno učili nove pojmove i još mnogo toga. Dobila sam ideju da napravim nešto poput toga samo o Srbiji.

Da upoznamo Srbiju od slova A do slova Š.

9402
Isidora Zorić - Zanimljiva Srbija

Objavama koje glase „Na slovo, na slovo…“ predstavljam zanimljivosti o gradovima, selima, rekama, jezerima, banjama i planinam na zadato slovo. Nešto po čemu je profil postao prepoznatljiv jesu kvizovi, koji svake nedelje imaju drugu temu. Najbolje se uči kroz igru, i na taj način ćemo bolje upoznati Srbiju. Takođe, na profilu kači snimke i slike sa mesta koje sam posetila.

Trenutno na profilu ZANIMLJIVA SRBIJA možete pročitati i videti neke zanimljivosti iz teorije, na taj način prikupljam informacije kako bih bila spemnija za odlazak na teren po Srbiji. Isto tako kačim priče sa terena o gradovima, muzejima, pišem zanimljivosti o tim mestima, kao i korisne informacije za posetu.

Ekskurzije u osnovoj školi po Srbiji su ostavile veliki utisak kod mene. U tom periodu javila se ljubav prema našoj istoriji, geografiji, prema starim predmetima i lepim fotografijama koji su usko povezani sa turizmom. To je  najviše  uticalo da odaberem da se bavim turizmom. U Zrenjaninu sam završila ekonomsku školu, smer turistički tehničar. Zatim odlučujem da se preselim u Novi Sad i tamo upišem na Prirodno-matematičkom fakultetu osnovne  studije smer turizam.

Trenutno sam na master studijama upravljanje kulturnim turizmom i kulturnim nasleđem.

Velika mi je želja da obiđem Srbiju od severa ka jugu i od zapada ka istoku, jer toliko toga lepog ima da se vidi u našoj Srbiji. Tokom školovanja uvek su nam govorili prvo upoznajte svoj grad, region, državu, pa onda krenite u obilaske drugih država.

U Srbiji najveći utisak na mene pored Zrenjanina, ostavila je Subotica, zatim Bač sa tvrđavom, Novi Sad, Brankovina, Avala, Divčibare i naravno planina Tara i Fruška gora njima se uvek vraćam.  Ovo su samo neke destinacije koje vam preporučujem da posetite.

Kada su u pitanju muzeji, preporučujem obavezno da posetite Muzej piva u Zrenjaninu, muzej automobila u Beogradu, Galerija Matice srpske, Narodni muzej u Kikindi i mnogo drugih muzeja i galerija.

Planova ima mnogo kada je u pitanju Zanimljiva Srbija. Trenutno pod ovim imenom sam aktivna na Instagramu i Tiktoku, a jedan od planova je izrada sajta.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

fotografije: Isidora Zorić

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022