Instagram profil Zanimljiva Srbija aktivan je više od godinu dana a vodi ga Zrenjaninka

Zrenjanin – Zanimljiva Srbija

Ja sam Isidora Zorić iz Zrenjanina i cilj ovog instagram profila je da približim pratiocima zanimljive činjenice o Srbiji i da ih podstaknem da putuju po našoj lepoj Srbiji.

Godinama sam sa prijateljima i porodicom igrala društvenu igru zanimljiva geografija. Igra uz koju smo se stalno smejali, razmišljali koji pojam je tačan ili nije, zajedno učili nove pojmove i još mnogo toga. Dobila sam ideju da napravim nešto poput toga samo o Srbiji.

Da upoznamo Srbiju od slova A do slova Š.

9402
Isidora Zorić - Zanimljiva Srbija

Objavama koje glase „Na slovo, na slovo…“ predstavljam zanimljivosti o gradovima, selima, rekama, jezerima, banjama i planinam na zadato slovo. Nešto po čemu je profil postao prepoznatljiv jesu kvizovi, koji svake nedelje imaju drugu temu. Najbolje se uči kroz igru, i na taj način ćemo bolje upoznati Srbiju. Takođe, na profilu kači snimke i slike sa mesta koje sam posetila.

Trenutno na profilu ZANIMLJIVA SRBIJA možete pročitati i videti neke zanimljivosti iz teorije, na taj način prikupljam informacije kako bih bila spemnija za odlazak na teren po Srbiji. Isto tako kačim priče sa terena o gradovima, muzejima, pišem zanimljivosti o tim mestima, kao i korisne informacije za posetu.

Ekskurzije u osnovoj školi po Srbiji su ostavile veliki utisak kod mene. U tom periodu javila se ljubav prema našoj istoriji, geografiji, prema starim predmetima i lepim fotografijama koji su usko povezani sa turizmom. To je  najviše  uticalo da odaberem da se bavim turizmom. U Zrenjaninu sam završila ekonomsku školu, smer turistički tehničar. Zatim odlučujem da se preselim u Novi Sad i tamo upišem na Prirodno-matematičkom fakultetu osnovne  studije smer turizam.

Trenutno sam na master studijama upravljanje kulturnim turizmom i kulturnim nasleđem.

Velika mi je želja da obiđem Srbiju od severa ka jugu i od zapada ka istoku, jer toliko toga lepog ima da se vidi u našoj Srbiji. Tokom školovanja uvek su nam govorili prvo upoznajte svoj grad, region, državu, pa onda krenite u obilaske drugih država.

U Srbiji najveći utisak na mene pored Zrenjanina, ostavila je Subotica, zatim Bač sa tvrđavom, Novi Sad, Brankovina, Avala, Divčibare i naravno planina Tara i Fruška gora njima se uvek vraćam.  Ovo su samo neke destinacije koje vam preporučujem da posetite.

Kada su u pitanju muzeji, preporučujem obavezno da posetite Muzej piva u Zrenjaninu, muzej automobila u Beogradu, Galerija Matice srpske, Narodni muzej u Kikindi i mnogo drugih muzeja i galerija.

Planova ima mnogo kada je u pitanju Zanimljiva Srbija. Trenutno pod ovim imenom sam aktivna na Instagramu i Tiktoku, a jedan od planova je izrada sajta.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

fotografije: Isidora Zorić

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px