InnerWheel klub Zrenjanin održao redovni sastanak

Zrenjanin – Inner Wheel klub

Juče je u hoteluVojvodina“ održan redovni sastanak Inner Wheel kluba Zrenjanin. Informativni portal volimzrenjanin.com je imao tu čast da prvi put prisustvuje ovakvom sastanku, i nastavićemo kao i do sad da pružamo punu podršku u radu Inner Wheel kluba Zrenjanin.

Na ovom sastanku na dnevnom redu su bili izveštaj o Uskršnjoj akciji u Kikindi, kao i predavanje na temu „O maku u Banatu – između dve krajnosti”, gde je predavač bio mr ph Stevan Vukov, osnivač i vlasnik Muzeja farmacije u Zrenjaninu.

Inner Wheel Klub Zrenjanin osnovan je 25.09.2000g. kao prvi IW klub u tadašnjoj SR Jugoslaviji, ali i na Balkanu. Bio je to prvi klub koji je na naše prostore preneo tradiciju International IW, ili “unutrašnjeg točka” Rotari organizacije, a supruge članova RC Zrenjanin bile su  njegovi osnivači.

Kao i tada, tako i danas,  IW Klub Zrenjanin je deo International Inner Wheel organizacije koja deluje u 100 zemalja i ima oko 120.000 članica u preko 4000 klubova.

International IW je organizacija osnovana 1924.g. u Mančesteru,  koja širom sveta povezuje veliki broj žena iz različitih okruženja, zemalja, rasa, religija i koja, služeći lokalnoj zajednici, istovremeno gradi prijateljstvo i  razumevanje , najpre na lokalnom, a zatim i na medjunarodnom nivou. Time ova organizacija postaje zajednička platforma koja,  kroz  povezivanje žena, koristi njihovu inteligenciju, talente i kapacitete na najbolji mogući način, kako bi pomogle društvu u kome žive. Preduzimajući različite akcije , članice IW klubova prate i danas istu poruku koja je definisana pre 99 godina kada je organizacija osnovana – Prijateljstvo i služenje zajednici. 

U tom smislu, one promovišu prijateljstvo, ohrabruju ideal ličnog služenja zajednici i razvijaju međusobno razumevanje. Na taj način , članice daju svoj doprinos da kako lokalne zajednice, tako i društvo u širem smislu, budu bolje i humanije mesto za život. 

Posebnost IW Kluba Zrenjanin od samog osnivanja, a i sada, predstavlja činjenica da on okuplja supruge rotarijanaca iz dva grada: Zrenjanina i Kikinde. Medjutim, ono što je zajedničko svima je dobra volja i želja da svojim prisustvom i radom doprinesu ostvarenju ciljeva Kluba.

Prateći osnovnu ideju organizacije International IW , Klub Zrenjanin svake godine, povodom velikih hrišćanskih praznika Božića i Uskrsa, organizuje tradicionalne humanitarne akcije usmerene ka  članovima lokalnih zajednica kojima je ta pomoć potrebna. Pri tome, ravnopravno su zastupljena oba grada iz kojih potiču članice Kluba.

Tokom više od 20g. postojanja Kluba, realizovan je niz akcija usmerenih ka predškolskim ustanovama i školama, Bolnici u Zrenjaninu, ustanovama socijalne zaštite , deci u hraniteljskim porodicama, udruženjima za osobe sa posebnim potrebama i organizacijama koje na kvalitetan način okupljaju mlade.   

Klub održava svoje sastanke drugog utorka u mesecu u 19h, u hotelu “ Vojvodina” u Zrenjaninu. Sastanci su mesto druženja , zajedničkog dogovora o akcijama Kluba, ali i zanimljivih predavanja. U okviru aktivnosti Kluba svaka članica ima priliku da obavlja neku od dužnosti, da prodje to iskustvo i uči i razvija nove veštine. U prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, timski rad u ostvarivanju humanih ciljeva postaje istinsko zadovoljstvo i budi ono najbolje u nama. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px