Značajni infrastrukturni radovi u godini jubileja zrenjaninskog Vodovoda

Zrenjanin – JKP „Vodovod i kanalizacija“

Podelite vest

Godinu jubileja, 60 godina od osnivanja preduzeća, pored redovnih aktivnosti na održavanju vodovodne i kanalizacione mreže obeležili su brojni infrastrukturni radovi na istima, kao i realizacija projekata od strateškog značaja za naš grad.

U saradnji sa osnivačem, odnosno Gradom Zrenjaninom i gradonačelnikom, obezbeđena su finansijska sredstva da u 2022. godini, kada obeležavamo 60 godina rada preduzeća, realizujemo brojne infrastrukturne radove na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži u gradu i naseljenim mestima.

Uz podršku Vlade Republike Srbije potpisan je ugovor za prečišćavanje pitke vode sa stranim partnerom, a Vlada je rešavanje pitanja vodosnabdevanja i rekonstrukcije vodovodne mreže u Zrenjaninu proglasila projektom od nacionalnog značaja.

U okviru Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u Zrenjaninu koja je započeta krajem prošle godine, a koja obuhvata pet gradskih naselja, završeni su radovi u naselju Ruža Šulman, pri kraju su u naselju Šumica, a naredne godine izvodiće se u Maloj Americi, Centru i Karađorđevom trgu.

Izgrađeno je 14 od 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži u gradu koji su povezani SKADA sistemom za daljinsko praćenje i kontrolu protoka i gubitaka vode u mreži.

Bušenjem novih bunara na postojećim linijama bunara na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, reparacijom postojećih, kao i početkom izgradnje treće linije bunara, dodatno je stabilizovan i unapređen sistem vodosnabdevanja u gradu.

Rezultati planskog višegodišnjeg ulaganja u izvorište pokazali su se tokom ovogodišnjih tropskih talasa vrućina kada je sistem stabilno funkcionisao i kada su obezbeđene dovoljne količine vode za racionalne potrebe korisnika.

Izbušeni su novi bunari na izvorištu u pet naseljenih mesta: Elemiru, Melencima, Čenti, Orlovatu i Farkaždinu.

U okviru projekta Generalnog sekretarijata Vlade R. Srbije izgrađeno je 27 vodovodnih priključaka sa pripadajućim šahtovima za Rome i druge marginalizovane grupe u Jankov Mostu i Zrenjaninu.

Rekonstruisan je deo fekalne kanalizacione mreže u naselju Mala Amerika, a nastavljeno je plansko osavremenjavanje elektro i mašinske opreme na crpnim stanicama fekalne kanalizacije, gde bi izdvojili radove na crpnim stanicama u Marka Oreškovića  i  „Centar“.

Nastavljena je izgradnja fekalne kanalizacione mreže u Elemiru i Lazarevu.

Svi planirani radovi na održavanju atmosferske kanalizacione mreže, koje naše preduzeće uslužno vrši za Grad Zrenjanin, su uspešno realizovani, a izvršeni su i radovi na sanaciji pojedinih kvarova na istoj.

Naše preduzeće je bilo suorganizator i domaćin međunarodne konferencije „Vodovod i kanalizacija 2022“ koju je organizovalo Društvo inženjera i tehničara Srbije.

Uspešno smo sproveli još jedno godišnje ispitivanje zadovoljstva korisnika našim uslugama, svi kanali komunikacije sa korisnicima su dobro funkcionisali tako da je u roku rešena većina reklamacija i zahteva korisnika koji su tokom godine pristigli.

I u godini pred nama nastavićemo infrastrukturne radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u gradu i naseljenim mestima, kao i sve aktivnosti u oblasti delatnosti preduzeća, a koje imaju za cilj bolji kvalitet naših usluga i veće zadovoljstvo naših korisnika.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px