“Infrastruktura železnice Srbije” raspisala tender za izgradnju novog železničkog mosta preko Tamiša kod Orlovata

Orlovat - Novi želežnički most

Akcionarsko društvo “Infrastruktura železnice Srbije” raspisalo je tender za radove na izgradnji novog mosta preko Tamiša kod Orlovata, na železničkoj pruzi Pančevo Glavna-Zrenjanin-Kikinda-državna granica. Kako je navedeno u specifikaciji, od uspešnog ponuđača se očekuje da izradi Projekat za građevinsku dozvolu (PGD) koji sadrži tehničke uslove za izvođenje svih pozicija radova, Projekat za izvođenje (PZI) i Projekat izvedenog objekta (PIO). Takođe, obaveza ponuđača je da za PGD pribavi pozitivan Izveštaj o tehničkoj kontroli tehničke dokumentacije i Rešenja o građevinskoj dozvoli na osnovu ovlašćenja Naručioca.

Podsećamo, Republika Srbija uključila se u rešavanje problema nastalog zatvaranjem za drumski saobraćaj drumsko-železničkog mosta između Tomaševca i Orlovata i to na način kojim će problem biti rešen trajno – izgradnjom dva nova mosta, posebno za drumski i železnički saobraćaj. Ovim tenderom poznato je i na koji način će se graditi nov železnički most, 12 metara nizvodno od postojećeg. Uz novi most, izvršiće se i rekonstrukcija postojeće pruge, zbog uklapanja novog mosta sa postojećom trasom.

Projektovani (novi) most pozicioniran je paralelno sa postojećim na međusobnoj udaljenosti od oko 12 m, kako bi se omogućilo odvijanje železničkog saobraćaja za vreme izvođenja radova na novom mostu. U skladu sa zahtevima investitora, projektna brzina na izmeštenoj trasi pruge iznosi 100 km/h, a novi most premostiće Tamiš slično postojećem, u tri raspona od po oko 40 metara. Dužina mosta biće oko 120 metara, a novog dela pruge 1235 metara, uz mašinsko regulisanje koloseka u dužini od 178,8 metara. Kako se još navodi u tenderskoj dokumentaciji, izgradnja mosta neće uticati na saobraćaj vozova koji postoji na postojećoj (magistralnoj) pruzi, osim u domenu tačaka odvajanja nove pruge od postojeće.

novi zeleznicki most
Izgled novog mosta

Prema priloženom dinamičkom planu, ukupno trajanje građevinskih radova na projektu iznosi 325 dana. Procenjeno vreme za izradu tehničke dokumentacije potrebne za izvođenje radova iznosi 6 meseci, dok rok isporuke, odnosno izvođenja radova, uključujući i pripremu tehničke dokumentacije (PGD, PZI i PIO), ne može biti duži od 21 mesec.

Na osnovu svega pomenutog, činjenice da su značajno odmakle i aktivnosti u vezi s gradnjom novog drumskog mosta, radova na terenu na asfaltiranju novog državnog puta Orlovat-Botoš i prolaska trase autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad u neposrednoj blizini Orlovata, jasno je da će ceo potez uz Tamiš, u zoni tog i okolnih naselja, biti u narednom periodu veliko gradilište i mesto realizacije kapitalnih državnih i lokalnih investicija u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px