Zrenjaninski IKT klaster održao u STARTIT-u „Info day“ za buduće studente!

Zrenjanin – Info day

Podelite vest

Zrenjaninski IKT klaster organizovao je juče u  STARTIT-u „Info day“ – događaj namenjen profesionalnoj orijentaciji srednjoškolaca, a ekipa portala volimzrenjanin.com prisustvovala je i ovom događaju.

it info day zrenjanin 002
"Info day" u zrenjaninskom Startit-u
it info day zrenjanin 001
"Info day" u zrenjaninskom Startit-u

Obzirom da se bliži kraj školske godine, Zrenjaninski IKT klaster uz podršku kompanije DDOR osiguranje organizuje IT info day – događaj namenjen maturantima IT odeljenja u zrenjaninskim srednjim školama i drugim zainteresovanim srednjoškolcima.

Organizacijom događaja ove vrste, Zrenjaninski IKT klaster teži da predstavi srednjoškolcima mogućnosti za nastavak školovanja na studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija, zatim da predstavi atraktivna zanimanja u IT sektoru, kao i sam rad u IT kompanijama i njihovo funkcionisanje.

Početak je bio zakazan za 13.00 časova kada je i počelo predstavljanje studijskih programa Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin“ i predstavljanje studijskih programa Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Budućim studentima i IT inženjerima obratile su se prof.dr Dragana Glušac i asistentkinja Maja Gaborov koje su uputile buduće brucoše u strukturu  IT studijskih programa koje mogu studirati na našem fakultetu. Upoznale su ih sa pitanjima vezanim za prijemni ispit, modulima, predmetima i načinom studiranja.

it info day zrenjanin 007
"Info day" u zrenjaninskom Startit-u

Kompanija Vega IT je oko 13:30 časova počela sa prezentacijom “Kako izgleda rad u IT kompaniji?“ da bi posle pauze, kako je i bilo u planu održana panel diskusija “Razlike i sličnosti između radnih pozicija u IT sektoru“.

Učesnici panela bili su Mihajlo Radmilović, Front-End Developer i Development Lead u Vega IT, Milica Knežević, Test Developer Medior, Levi9 i Nikola Pena, Angular Developer (FE), iz firme Consulteer.

Pandemija, hibridni model školovanja i ograničeno kretanje, ostavili su negativne efekte na život mladih u celosti. Profesionalno, mladi su ostali uskraćeni za sticanje praktičnih znanja i uvid u funkcionisanje radnih zajednica. Organizovanjem IT info day-a težimo da delom nadomestimo aktivnosti koje nije bilo moguće sprovesti u prethodnom periodu, kao i da umanjimo strah od nepoznatog kod mladih na raskršću između nastavka školovanja i započinjanja profesionalne karijere.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022