Zrenjaninski IKT klaster održao u STARTIT-u „Info day“ za buduće studente!

Zrenjanin – Info day

Podelite vest

Zrenjaninski IKT klaster organizovao je juče u  STARTIT-u „Info day“ – događaj namenjen profesionalnoj orijentaciji srednjoškolaca, a ekipa portala volimzrenjanin.com prisustvovala je i ovom događaju.

it info day zrenjanin 002
"Info day" u zrenjaninskom Startit-u
it info day zrenjanin 001
"Info day" u zrenjaninskom Startit-u

Obzirom da se bliži kraj školske godine, Zrenjaninski IKT klaster uz podršku kompanije DDOR osiguranje organizuje IT info day – događaj namenjen maturantima IT odeljenja u zrenjaninskim srednjim školama i drugim zainteresovanim srednjoškolcima.

Organizacijom događaja ove vrste, Zrenjaninski IKT klaster teži da predstavi srednjoškolcima mogućnosti za nastavak školovanja na studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija, zatim da predstavi atraktivna zanimanja u IT sektoru, kao i sam rad u IT kompanijama i njihovo funkcionisanje.

Početak je bio zakazan za 13.00 časova kada je i počelo predstavljanje studijskih programa Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin“ i predstavljanje studijskih programa Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Budućim studentima i IT inženjerima obratile su se prof.dr Dragana Glušac i asistentkinja Maja Gaborov koje su uputile buduće brucoše u strukturu  IT studijskih programa koje mogu studirati na našem fakultetu. Upoznale su ih sa pitanjima vezanim za prijemni ispit, modulima, predmetima i načinom studiranja.

it info day zrenjanin 007
"Info day" u zrenjaninskom Startit-u

Kompanija Vega IT je oko 13:30 časova počela sa prezentacijom “Kako izgleda rad u IT kompaniji?“ da bi posle pauze, kako je i bilo u planu održana panel diskusija “Razlike i sličnosti između radnih pozicija u IT sektoru“.

Učesnici panela bili su Mihajlo Radmilović, Front-End Developer i Development Lead u Vega IT, Milica Knežević, Test Developer Medior, Levi9 i Nikola Pena, Angular Developer (FE), iz firme Consulteer.

Pandemija, hibridni model školovanja i ograničeno kretanje, ostavili su negativne efekte na život mladih u celosti. Profesionalno, mladi su ostali uskraćeni za sticanje praktičnih znanja i uvid u funkcionisanje radnih zajednica. Organizovanjem IT info day-a težimo da delom nadomestimo aktivnosti koje nije bilo moguće sprovesti u prethodnom periodu, kao i da umanjimo strah od nepoznatog kod mladih na raskršću između nastavka školovanja i započinjanja profesionalne karijere.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px