Zrenjaninska ABBA održala humanitarni koncert za Lenku Lazarević – prikupljeno 177.000 dinara!

Zrenjanin - Humanitarni koncert za Lenku Lazarević

Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina održan humanitarni koncert ABBA Real Tribute benda. Sredstva su se prikupljala za lečenje male Lenke Lazarević.

Na ovom koncertu prikupljeno je oko 177.00 dinara, a novac je danas uplaćen na račun Lenkinih roditelja.

“Priča je krenula tako što je naš “roadie” Miloš Janačković, koji je sada na neki način i član našeg benda, organizovao jedan događaj sa decom na kome se isto prikupljao novac. Tom prilikom me je pitao da li bi smo mi to želeli, i mi smo se rado odazvali ovom pozivu. Mi lično ne poznajemo Lenkine roditelje, ali smo čuli da je već prikupljeno dosta sredstava i da je ona krenula na terapiju. Iskreno se nadam da će se večeras prikupiti jedna lepa svota novca koja nije zanemarljiva i da ćemo joj pomoći. Oni se trenutno nalaze na lečenju sa Lenkom u Italiji, a pre nekoliko dana su nam se i zahvalili.

Mi smo ovakve humanitarne koncerte već radili. Aprila ove godine smo nastupali na „Kolarcu“ za Roditeljsku kuću, za roditelje dece koja su obolela od raka, i znam da je bilo prikupljeno blizu 10.000 evra, što je zaista fantastično.

Večerašnji koncert će trajati oko sat i po vremena, i kao i uvek sviraćemo sve poznate pesme od ABBA-e, kao što su Mamma Mia, Money-Money, Dancing Queen,Gimme Gimme, itd, i nadamo se da ćemo preneti tu pozitivnu energiju sa koncerta do Monce, gde je Lenka trenutno na lečenju. ”, rekli su iz grupe ABBA Real Tribute bend.

Lenki Lazarević je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija. Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u IZZZDIOV u Novom Sadu, a nakon 9 meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine.

Samo dva meseca nakon toga, u aprilu 2023. godine, Lenka je ponovo hospitalizovana i tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv. Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži.

Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata. Vreme je ključno u Lenkinoj borbi, jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inostranstvo!

Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu, troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px