Humanitarna žurka u Zrenjaninu za Danila Šukovića i Taru Stojančev, uključite se i pomozite!

Zrenjanin – Humanitarna žurka

Juče je u Zrenjaninu održana humanitarna žurka u novootvorenoj igraonici Space Land. Ulaz je bio slobodan i svako je mogao da donira u skladu sa svojim mogućnostima novac koji je namenjen za lečenje naših sugrađana – Danila Šukovića i Tare Stojančev.

U toku jučerašnjeg dana je sakupljeno čak 126.000 dinara, a kutija će ostati u igraonici do kraja nedelje, tako da će posetioci do tad moći po svojoj volji da ostave novac za pomoć našim drugarima Danilu i Tari.

Danilo Šuković

Početkom 2021. godine utvrđeno je da Danilo boluje od Hodgkin Lymphoma CS IV. Od tada je lečen na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. PET/CT rađen u avgustu 2021. godine ukazao je na potpunu remisiju bolesti. U novembru 2021. godine sprovedena je visokodozna hemioterapija. PET/CT koji je rađen u oktobru 2022. godine ukazao je na perzistentnu cervikalnu limfadenopatiju i progresiju nalaza u abdomenu. Konzilijum lekara doneo je odluku da se lečenje nastavi primenom bentuksimab- vedotina.

Nakon konsultacija sa lekarima Univerzitetske klinike u Bolonji, Danilova majka je odlučila da njegovo lečenje nastavi  u toj Klinici zbog čega su 16. januara 2023. godine hitno otputovali u Italiju. Planirano je da Danilo primi 3 ciklusa terapija, a nakon terapija i transplantaciju. Za nastavak Danilovog lečenja u inostranstvu neophodna su značajna finansijska sredstva koja Danilova samohrana majka nije u mogućnosti samostalno da obezbedi pa joj je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje kako bi pomogli Danilu da pobedi opaku bolest i iz ove borbe izađe kao pobednik. Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu.

Tara Stojančev

Tara je rođena u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće, što je sa sobom donelo određene izazove. Svoje prve dane umesto u krevetiću kod kuće, provela je u dečijoj bolnici u Novom Sadu. Započela je tešku borbu nakon što je ustanovljena sepsa, otvoren duktus, krvarenje ciste, a tri nedelje je bila priključena na aparat za disanje. Celokupne okolnosti prevremenog rođenja su za posledicu imale teško oštećenje sluha. Od početka nije pokazivala da reaguje na majčin glas i zvuke u okolini, što je navelo na sumnju da postoji određeni problem. U oktobru 2019. godine je potvrđeno da kod Tare postoji obostrano teško oštećenje sluha. Operacija ugradnje kohelarnog implanta je izvršena 08.09.2020. godine u Kliničkom centru Vojvodine.

Oštećenje čula sluha dovodi do kašnjenja u njenom psihomotornom razvoju, s toga je neophodna redovna realizacija tretmana na nedeljnom nivou, uključujući redovno praćenje od strane tima stručnjaka. Tari su neophodna sredstva za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane, opremu za kohlearni implant kao i za putne troškove i smeštaj. Tarin osmeh nikada ne bi odao da sa sobom nosi nedostatak sluha, iako prevremeno rođena i uskraćena glasa njene majke i najbližnjih, uvek je nasmejana, živahna i radoznala devojčica.

Za Tarine prve reči! Budimo humani!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px