U Hotelu Vojvodina održan stručni skup medicinskih sestara: Najzaslužnijima uručene nagrade

Zrenjanin - Stručni skup medicinskih sestara

Juče je u Hotelu Vojvodina održan stručni skup „Naše medicinske sestre-naša budućnost-ekonomska moć nege”. Naziv stručnog skupa je i preporučena tema ICN-a ( Međunarodnog veća medicinskih sestara) za 2024. godinu. Prezentaciju je izložila predsednica Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin Đurđica Šljapić. Ovim povodom je Savez zdravstvenih radnika bio domaćin ovog stručnog skupa i obeležio 12. Maj Međunarodni dan medicinskih sestara. Najzaslužnijim medicinskim sestrama-tehničarima i istaknutim članovima Saveza, kao i vernim saradnicima dodeljena su priznanja, Srebrni znaci i Povelje.

Pre stručnog skupa i proslave, gradonačelnik Zrenjanina je priredio prijem u svom kabinetu za predsednicu Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin Đurđicu Šljapić inače nosioca Zlatnog znaka sestrinstva Srbije, Sinišu Aćina sekretara SZR Zrenjanin i ovogodišnjeg dobitnika Zlatnog znaka, Snežanu Jerinić člana UO SZR Zr i glavnu sestru Plućne bolnice Zr, i jednog od ovogodišnjih dobitnika Srebrnog znaka Natašu Rakitu, glavnu sestru porodilišta Opšte bolnice Zrenjanin. Gradonačelniku je uručena ispred Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin ikona Svete Petke Slave članova SUZR Srbije i Srebrni znak.

“Obeležavanje ovog datuma je svečani čin priznanja i uvažavanja. Medicinske sestre neizbežni deo zdravstvenog sistema, a ovog dana je pružena prilika da se prepozna i ceni njihov naporan rad, posvećenost i doprinos dobrobiti pojedincima i celokupnoj zajednici. Ovim skupovima podižemo svest u značaju medicinskih sestara i ističemo izazove i mogućnosti sa kojima se suočavaju. Javnost treba da bude upoznata i da se edukuje o značaju sestrinstva kao profesije i potrebi ulaganja u obrazovanje i obuku medicinskih sestara.

Svaka medicinska sestra treba da razmisli o svom profesionalnom razvoju, razmeni idejaa i da uče jedne od drugih. Prilika da strukovne asocijacije održavaju konferencije, radionice i druge skupove koje promofišu i afirmišu profesionalni rast i razvoj medicinskih sestara.”, rekla je Đurđica Šljapić, predsednica Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin.

Ove godine se slavi 125.god ICNa (ICN je federacija od 135 NACIONALNIH UDRUŽENJA MEDICINSKIH SESTARA). Osnovana je 1899.g. prva međunarodna organizacija za zdravstvene radnike. Sedište Ženeva, Švajcarska. Ciljevi: da okupi organizacije medicinskih sestara u svetsko telo, štiti status medicinskih sestara i profesiju sestara širom sveta i da utiče na globalnu i domaću zdravstvenu politiku.

NAGRAĐENI – POVELJE 2024.GOD.

LATINOVIĆ BOJANA – SPEC.BOL. DR POPOV
STOJANOVIĆ ZORAN – SPEC.BOL.ZA REHABILITACIJU “RUSANDA”
SEKULIĆ BRANKA – DZ”DR B. VREBALOV”
MILANKOV SLAVICA – DZ”DR B.VREBALOV”
ŠKORIĆ SVETLANA – DZ”DR B.VREBALOV”
ILIJA ERIKA – DZ”DR B.VREBALOV”
BUVAČ SONJA – OB “DR Đ.JOANOVIĆ”
GAVRANIĆ BOJANA – OB “DR Đ.JOANOVIĆ”
RADOSAV EVA – OB “DR Đ. JOANOVIĆ”
PIVARSKI DANIJELA – OB “DR Đ.JOANOVIĆ”
PAVLOV ZORICA – DZ ŽITIŠTE
SUDARSKI MARIJANA – DOM ZA ODRASLA I STARIJA LICA “SV VASILIJE OSTROŠKI”
ĆURČIĆ MONIKA – DOM ZA ODRASLA I STARIJA LICA”SV VASILIJE OSTROŠKI”
MIĆIĆ RADIVOJ – ZZJZ
LITAVSKI ESTERKA – SPEC.BOL.ZA PLUĆNE BOLESTI “DR V. SAVIĆ”
RADAKOVIĆ BILJANA – SPEC. BOLN. ZA PLUĆNE BOLESTI “DR V.SAVIĆ

NAGRAĐENI – SREBRNI ZNAK 2024.GOD.

RAKITA NATAŠA – OB”DR Đ, JOANOVIĆ”
MATIĆ LJUBINKA – DZ “DR B. VREBALOV”
BULIĆ JELENA – GERONTOLOŠKI CENTAR
DAVIDOV JELENA – OB “SVETI JOVAN”
STAROVLAH ZORICA – DZ SRPSKA CRNJA
LEKIN MIRJANA – SPEC.BOL.ZA PLUĆNE BOLESTI “DR V. SAVIĆ”

NAGRAĐENI – ZLATNI ZNAK 2024.GOD. (ZA TERITORIJU CELE SRBIJE-uručuje ga SUZR Srbije) – AĆIN SINIŠA-ZZJZ Zr

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px