Gudački kvartet „Malion“ iz Nemačke nastupiće 5. aprila u Kaštelu Ečka

Zrenjanin - Gudački kvartet "Malion"

Gudački kvartet „Malion“ iz Nemačke nastupiće u Kaštelu Ečka 5. aprila u 19 časova.

Ovaj koncert deo je „MERITA“ platforme koja ima za cilj povezivanje i promociju evropskih gudačkih kvarteta. Kolarčeva zadužbina jedan je od 17 partnera u ovom projektu, pored asocijacije „Le Dimore del Quartetto“ iz Italije, „String Quartet Biennala Amsterdam“ iz Holandije, festivala „Lofoten“ iz Norveške, fondacije „Julian Cohran“ iz Poljske i drugih.

„MERITA“ platforma je podržana od strane Kreativne Evrope i predstavlja spoj muzike, nasleđa i talenta. U okviru platforme deluje 38 evropskih gudačkih kvarteta koji, uz pomoć trenera – profesionalaca iz različitih oblasti, tokom petodnevnih rezidencija u istorijskim kućama širom Evrope, razvijaju specifične projekte na različite teme, od kreiranja koncerata za decu i osetljive grupe, preko organizovanja koncerata u netipičnim prostorima, do implementiranja pozorišnih elemenata u koncerte kamerne muzike.

„Imamo sreću da naš tim trenera predvodi istaknuti pozorišni reditelj Nikola Zavišić, uz pomoć koga muzičari stiču nova saznanja iz sveta pozorišne umetnosti, a koja mogu dati novu perspektivu u pogledu kreiranja sadržaja, naravno sa primarnim fokusom na kvalitet muzičkog programa. U Kaštelu Ečka imaćemo priliku da prisustvujemo koncertu gudačkog kvarteta ‘Malion’ i tenora Karstena Šmit-Herna koji će publici predstaviti svoje tumačenje dela Juliet Letters’ koje je Elvis Kostelo napisao u saradnji sa ‘Brodski’ kvartetom pre više od trideset godina“, najavljuje Nemanja Stanković, menadžer projekta ispred Kolarčeve zadužbine.

Gudački kvartet „Malion“ jedan je od najistaknutijih ansambala svoje generacije. Nastupali su u prestižnim svetskim dvoranama (Wigmore Hall, Alte Oper Frankfurt, Kelnska filharmonija, Izumi Hall Osaka i dr), sarađivali su sa umetnicima Alfredom Brendelom, Kitom Armstrongom i Kvartetom Hanson i osvajali prestižne nagrade na konkursima poput Internacionalnog tamičenja gudačkih kvarteta „Irene Steels-Wilsing-Foundation 2023“ i Internacionalnog takmičenja kamerne muzike u Osaki 2023.

Ulaz na koncert je slobodan, ali je potrebno potvrditi prisustvo na mejl katarina.markovic@kastelecka.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px