Gudačka sekcija Muzičke škole “Josif Marinković” sinoć nastupila u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin – Muzička škola “Josif Marinković”

Sinoć, 9. marta je u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održan koncert učenika gudačkog odseka Muzičke škole “Josif Marinković” koji je jedan u nizu koncerata kojima se obežava 75. godina postojanja škole.

Na programu su bila dela Korelija, Mocarta, Telemana, Marčela, Pelmana a nastupali su najbolji učenici niže i srednje muzičke škole koji su osvajali nagrade na raznim Međunarodnim i takmičenjima u Regionu i trenutno se pripremaju za Republičko takmičenje koje će biti održano u Beogradu.

gudaci muzicke skole zrenjanin 001

Nastupali su: Hana Švan – violina – klasa Vilma Dutina, Nevena Jurišić – violina – klasa Santina Cvejić, Veljko Višnić – violina – klasa Ina Kekenj, Natalija Grujić – violina – klasa Santina Cvejić, Ema Jurica – violina– klasa Ina Kekenj, Senka Babić – violina – klasa Santina Cvejić, Kata Ronto – violina – klasa Vilma Dutina, Ksenija Vereš – violina – klasa Nerina Đireldžić, Majda Mandić – violončelo – klasa Biljana Simić, Ema Šiveg – violina – klasa Tibor Šiveg, Aleksa Torbica – kontrabas – klasa Goran Kerleta i Darija Čanji – violina – klasa Ina Kekenj.

“Organizaciju koncerta realizovao je tim za koncertnu i javnu aktivnost Muzičke škole „Josif Marinković“ na čijem je čelu Biljana Simić a u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanina i gospođom Sanjom Vrzić. Ovaj koncert je samo jedan u nizu koncerta kojima se obeležava 75. godina naše škole. U maju je planirana centralna svečanost povodom dana škole kada planiramo da napravimo jedan koncert sa kompozicijama Josifa Marinkovića gde ćemo se truditi da svaki instrument bude podjednako zastupljen.“ rekla je za portal volimzrenjanin.com Biljana Simić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px