Gradu Zrenjaninu priznanje za razvoj, unapređenje i prosperitet

Zrenjanin – Banja Luka

Podelite vest

“Dunavski biznis forum” održan u Banja Luci - Gradu Zrenjaninu priznanje za razvoj, unapređenje i prosperitet

“Dunavski biznis forum”, nastao kao plod privatnog i javnog partnerstva-saradnje firme “Media Invent” i Pokrajinske vlade AP Vojvodine, s osnovnim zadatkom promocije i afirmacije Dunavske strategije, doživeo je juče 11. izdanje i po prvi put održan je van Novog Sada i organizovan u Banja Luci.

Među predstavnicima 26 gradova i opština iz regiona, učešće na forumu uzeo je i Grad Zrenjanin, u čije je ime prisustvovao načelnik Gradske uprave Miloš Korolija. On je primio i Zlatnu plaketu za razvoj, unapređenje i prosperitet koju je Gradu Zrenjaninu dodelio TERIS – Udruženje razvojnih agencija Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

dunavski biznis forum banja luka (6)

Ovogodišnji “Dunavski biznis forum” održan je u Kulturnom centru “Banski dvor“, u okviru manifestacija organizovanih povodom proslave dana Grada Banja Luka. Teme održanih panela na forumu bile su: “Digitalizacija kao generator novih poslova”, “Ruralni turizam”, “Zelena energija – održivi razvoj i životna sredina” i “Poslovna infrastruktura – tehnološki park”. Uz predstavnike lokalnih zajednica iz regiona, forumu su prisustvovali i predstavnici razvojnih agencija i privrede.

Učesnike i goste pozdravio je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, istakavši da je ovaj forum značajan, pre svega, jer uvezuje gradove i omogućava razmenu iskustava iz različitih oblasti. Doprinos forumu dali su i predstavnici gradova pobratima Banja Luke kroz primere dobre prakse, koje su ostvarili u svojim jedinicama lokalne samouprave.

Priznanje Gradu Zrenjaninu dodeljeno je za realizovane investicije, razvoj i unapređenje industrijskih zona i infrastrukturne projekte u fazi realizacije ili planova u predstojećem periodu. 

dunavski biznis forum banja luka (2)

U Zrenjaninu se, između ostalog, realizuje najveća direktna strana investicija u Srbiji, gradi najviše stanova u protekle tri decenije, a predstoji početak izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda i autoputa ka Beogradu i Novom Sadu, kao kapitalnih investicija u oblasti infrastrukture. 

Izvor Grad Zrenjanin, foto Grad Banja Luka

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022