U Gradskoj bašti obeležena Svetska nedelja dojenja – edukativno druženje za buduće mame i tate, žene sa bebama koje doje i one koji planiraju trudnoću

Zrenjanin - Svetska nedelja dojenja

Povodom Svetske nedelje dojenja, koja se svake godine obeležava od 1. do 7. avgusta, Patronažna služba i Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ organizovala je edukativno druženje u Gradskoj bašti za sve zainteresovane buduće mame i tate, žene sa svojim bebama koje doje i one koji planiraju trudnoću.

Tom prilikom prezentovan je rad Škole za trudnice, a prisutne majke podelile su svoja iskustva u vezi sa dojenjem.

Patronažne sestre održale su i praktičnu obuku prisutnim trudnicama o tehnikama dojenja, a druženje je završeno tombolom gde su svi prisutni dobili prigodne poklone.

Ukazano je da dojenje predstavlja najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način da se obezbedi zadovoljenje potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom i da je majčino mleko potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta do navršene druge godine života.

Posebno je važna podrška zaposlenim majkama koje zbog prirode posla moraju da se vrate istom vrlo brzo nakon porođaja i kojima bi trebalo da se omogući da doje na radnom mestu. Istovremeno, važno je usvojiti javnozdravstvene politike koje ohrabruju žene da doje na radnom mestu i u javnosti

Svetska nedelja dojenja obeležava se u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećali znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju.

Podsetimo, pre dve godine u Gradskoj bašti u sklopu kampanje Rosa vode „Beba bira gde“ kojom se širi svest o značaju dojenja, postavljene su dve klupe, a na inicijativu preduzeća “Čistoća i zelenilo” na nekoliko lokacija u gradu postavljene su klupe na kojima majke mogu da doje i presvlače bebe.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022