U Gradskoj bašti obeležena Svetska nedelja dojenja – edukativno druženje za buduće mame i tate, žene sa bebama koje doje i one koji planiraju trudnoću

Zrenjanin - Svetska nedelja dojenja

Povodom Svetske nedelje dojenja, koja se svake godine obeležava od 1. do 7. avgusta, Patronažna služba i Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ organizovala je edukativno druženje u Gradskoj bašti za sve zainteresovane buduće mame i tate, žene sa svojim bebama koje doje i one koji planiraju trudnoću.

Tom prilikom prezentovan je rad Škole za trudnice, a prisutne majke podelile su svoja iskustva u vezi sa dojenjem.

Patronažne sestre održale su i praktičnu obuku prisutnim trudnicama o tehnikama dojenja, a druženje je završeno tombolom gde su svi prisutni dobili prigodne poklone.

Ukazano je da dojenje predstavlja najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način da se obezbedi zadovoljenje potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom i da je majčino mleko potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta do navršene druge godine života.

Posebno je važna podrška zaposlenim majkama koje zbog prirode posla moraju da se vrate istom vrlo brzo nakon porođaja i kojima bi trebalo da se omogući da doje na radnom mestu. Istovremeno, važno je usvojiti javnozdravstvene politike koje ohrabruju žene da doje na radnom mestu i u javnosti

Svetska nedelja dojenja obeležava se u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećali znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju.

Podsetimo, pre dve godine u Gradskoj bašti u sklopu kampanje Rosa vode „Beba bira gde“ kojom se širi svest o značaju dojenja, postavljene su dve klupe, a na inicijativu preduzeća “Čistoća i zelenilo” na nekoliko lokacija u gradu postavljene su klupe na kojima majke mogu da doje i presvlače bebe.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px