Gradonačelnik Zrenjanina uručio nove knjige školskoj biblioteci ETŠ „Jovan Trajković“

Zrenjanin – Donacija knjiga

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je juče Ekonomsko-trgovinsku školu „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu i tom prilikom poklonio školskoj biblioteci knjige.

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura:

“Godinama, Ekonomsko-trgovinska škola nije imala priliku da obogati svoju biblioteku, sa novim znanjem, sa novim knjigama i evo ovo je skromna donacija grada pre svega da skrenemo pažnju na suštinu i značaj biblioteka u školama jer to su riznice znanja i verujem da ćemo sa ovim izdanjima pomoći učenicima u nastavi kada je u pitanju građa koja je neophodna za realizaciju iste.

Problem ove biblioteke je neadekvatan prostor, i zato je neophodno da svi zajedno radimo na tome a posebno apelujem na škole da školske…

ekonomska skola zrenjanin 011
Gradonačelnik Simo Salapura

…biblioteke budu dostupne, da budu vidljive svi đacima iako ovde imamo pozamašan bibliotečki fond koji broji preko 11.000 knjiga a gledajući knjige u vitirinama, video sam da one jesu pohabane što jeste i neki pokazatelj da se stvarno koriste a da bi se više koristile neophodno je da budu dostupnije.

Grad Zrenjanina je hteo sa ovim poklonom da pokaže koliki je značaj biblioteka, koliki je značaj knjiga jer knjige su izvor znanja i veoma je bitno da svi zajednički napravimo jedan napor da se fond u školskim bibiliotekama poboljša i omasovi.” rekao je gradonačelnik Zrenjanin Simo Salapura prilikom posete ETŠ “Jovan Trajković”

Sonja Marjanski Lazić, direktorka ETŠ “Jovan Trajković”

“Želela bih još jednom da naglasim značaj današnjeg događaja, koji se odigrao u našoj školi i negde ova donacija gradonačelnika Zrenjanina je nama posebno značajna jer obogaćuje naš bibliotekački fond i svakako to treba uvek naglasiti koliko su važni ovakvi događaji i koliko je prosto značajno čitanje za naše đake. U lokalnoj samoupravi uvek vidimo pouzdane partnere za neke naredne događaje” zaključila je direktorka ETŠ „Jovan Trajković“

ekonomska skola zrenjanin 010
Sonja Marjanski Lazić, direktorka ETŠ “Jovan Trajković”

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px