Gradonačelnik Zrenjanina ugostio decu iz vrtića „Poletarac“ povodom Dečije nedelje

Zrenjanin – Dečija nedelja

Podelite vest

Obeležava se “Dečja nedelja”, zrenjaninski predškolci posetili Gradsku kuću i gradonačelnika

“Šta detetu treba da raste do neba?”, slogan je ovogodišnje “Dečje nedelje”, koja se širom naše zemlje obeležava od 3. do 9. oktobra, uz inicijativu i u organizaciji “Prijatelja dece Srbije”. Uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, u realizaciji aktivnosti “Dečje nedelje” učestvuju vladine institucije, organizacije i udruženja građana.

“Da bi deca živela u podsticajnom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, u atmosferi punog poštovanja dečijih prava prema međunarodnim i domaćim pozitivnim propisima, neophodno je da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i roditeljstvu, uključujući alternativne oblike, čime se obezbeđuje dostojanstven život i podsticaj porodici i deci koja u njoj odrastaju”, navedeno je u saopštenju organizacije “Prijatelji dece Srbije”.

Tradicionalno, u obeležavanje “Dečje nedelje” u Zrenjaninu svake godine uključuju se Predškolska ustanova i osnovne škole, sa programima koje organizuju sama deca, ili su njima posvećena. Ovim povodom, danas su predškolci iz vrtića “Poletarac”, zajedno s vaspitačicama Danijelom Novaković i Biljanom Pavlov, posetili Gradsku kuću i gradonačelnika. Razgovarali su s njim, recitovali, crtali, za radnim stolom gradonačelnika pečatom “overavali” dokumente, počastili se grickalicama i sokom i imali priliku da čuju nešto o radnim aktivnostima i poslovima koje gradonačelnik  svakodnevno obavlja. 

– Ovo je sada već neki ustaljeni događaj, da u okviru “Dečje nedelje” razgovaram u kabinetu s našim najmlađim sugrađanima, decom iz Predškolske ustanove i danas su nam gosti stigli iz vrtića “Poletarac”. Čuli smo njihove želje, ali i želje njihovih vaspitača, jer ono što nam je sada bitno i aktuelno, jeste da smo, zajedno s rukovodstvom ustanove, formirali radnu grupu, odnosno ekspertski tim, koji će izvršiti analizu stanja objekata u okviru Predškolske ustanove, imajući u vidu da ove godine imamo upisan rekordan broj dece u našim vrtićima i da moramo da radimo na poboljšanju uslova za boravak u njima – rekao je gradonačelnik Simo Salapura

Vaspitač u vrtiću “Poletarac” Biljana Pavlov zahvalila se na današnjem prijemu kod gradonačelnika i naglasila da je ova poseta deo njihovih brojnih aktivnosti u okviru “Dečje nedelje”. U Gradsku kuću ih je došlo 17, a očekuje se da iz tog vrtića naredne jeseni u školu krene skoro 40 đaka prvaka. 
– Deca su imala priliku da upoznaju gradonačelnika, posete Gradsku kuću i njegov kabinet i da, prilagođeno njihovom uzrastu, vide čime se bavi, počastila su se, i uživali smo u ovoj poseti. Predočili smo gradonačelniku i neke naše problemčiće, na njegovoj radnoj tabli ispisali poruku i zatražili određenu pomoć u opremanju našeg vrtića. “Dečja nedelja” nam je prepuna događaja, imamo i sportskih aktivnosti, saradnju s drugim vrtićima iz našeg grada, različite manifestacije, maskenbale – istakla je Biljana Pavlov.  

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tekst: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022