Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas mesnu zajednicu Čenta

Zrenjanin – Čenta

Podelite vest

Gradonačelnik u poseti Čenti: podjednako udaljena od gradova, pogodna za život, s komunalnim problemima koji se zajednički rešavaju

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas mesnu zajednicu Čenta, kao desetu odrednicu u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Nakon sastanka s predstavnicima mesne zajednice, posetio je poljoprivredno gazdinstvo Ivice Velisavljeva, a potom i Čenćanska jezera, jedan od mogućih razloga za posetu namernika tom zanimljivom mestu. 

Čentu karakteriše povoljan geografski položaj i podjednaka udaljenost od tri gradska centra – Zrenjanina, Pančeva i Beograda, a tek nešto udaljeniji je Novi Sad. To objašnjava i zašto je povećano interesovanje za kupovinu kuća u selu i što su meštani, kojih je oko tri hiljade, u značajnom broju radno angažovani u nekom od gradova, najviše Beogradu, do kog je uspostavljena i linija gradskog autobuskog saobraćaja. U samom selu glavna delatnost je poljoprivreda, sa stočarstvom, a okolina Čente, s jezerima, rukavcem Tamiša i podunavskim šumama, čini prirodne potencijale za razvoj izletničkog turizma. 

Gradonačelnik Simo Salapura podsetio je na nedavno realizovane aktivnosti u Čenti.

– Što se zaposlenja tiče, u Čenti ne postoji taj problem, pre svega zbog specifičnog položaja sela. Kada je u pitanju komunalna infrastruktura, u proteklom periodu asfaltirali smo Ulicu Miloša Crnjanskog, ostalo je da se asfaltira još nekoliko ulica, pre dva dana pustili smo u rad i treći bunar za vodosnabdevanje sela, protok je tri litre u sekundi, obavnjeno je čišćenje velike divlje deponije, a ono što je takođe bitno napomenuti je da roditelji čenćanske dece jaslenog uzrasta, koji su godinama decu vodili u Opovo, od prošle godine imaju tu mogućnost u svom selu, otvorili smo jaslenu vrtićku grupu i sada imamo zahteve za celodnevnim boravkom, što ćemo pokušati takođe da rešimo u narednom periodu – istakao je gradonačelnik. 

Dodao je da Čenćanska jezera imaju ozbiljan potencijal, ali uz sinergiju i mesne zajednice i grada i viših nivoa nadležnosti, kako bi se prostor oko jezera, kao i prilazne saobraćajnice, u potpunosti priveli nameni. 
– Verujem da ovo može da bude i turistička i razvojna šansa mesne zajednice Čenta – zaključio je gradonačelnik, nakon obilaska jezera. 

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022