Gradonačelnik Zrenjaina Simo Salapura danas posetio Knićanin

Knićanin – Simo Salapura

Podelite vest

Gradonačelnik posetio Knićanin - meštani realizovali niz akcija, predočeni i problemi za čije su rešavanje adrese različite

Četrnaesta odrednica u okviru radne aktivnosti gradonačelnika Zrenjanina “Da nam sela budu bliža” danas je bio Knićanin. Mesto udaljeno trideset kilometara od grada, ali sa specifičnim geografskim položajem i okruženjem, u poslednjem periodu karakteriše dobra organizovanost i preduzimljivost njegovih meštana, koje je pohvalio i gradonačelnik Simo Salapura, a probleme koje su mu predočili tokom sastanka, potrebno je rešavati na različitim adresama – od lokalne samouprave, do pojedinih ministarstava.

Gradonačelnik Zrenjanina, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, članom Gradskog veća Marinelom Mendreom, načelnicom Odeljenja privrede Gradske uprave Jelenom Travar Miljević i rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća, održao je sastanak s predstavnicima mesne zajednice i građanima Knićanina, a potom i posetio gazdinstvo braće Živković, poljoprivrednike i povratnike iz inostranstva.

– Specifičnost i pozitivnost Knićanina ogleda se u tome što je dosta stvari u naseljenom mestu urađeno zajednički, integracijom mesne zajednice, grada i samih žitelja, aktivista u okviru mesne zajednice, koji su realizovali nekoliko bitnih akcija – uređenje prostora oko same crkve, izgradnja dečijeg igrališta, uz visoku svest kada je u pitanju segment ekologije. To je prva mesna zajednica koja je od našeg JKP “Čistoća i zelenilo” nabavila blizu dve stotina kanti za smeće sopstvenim učešćem i inicijativom, što je stvarno za pohvalu – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Boris i Bojan Živković su mašinski inženjeri, a Boris objašnjava da je živeo i radio u Rusiji i da se odlučio za povratak u Knićanin. Navodi da seju tri kulture – pšenicu, kukuruz i suncokret i da imaju za to kompletnu mehanizaciju. Dele sudbinu drugih poljoprivrednika i smatraju da je potrebno sistemski menjati neke relacije u toj oblasti. Od ovogodišnje sezone, generalno teške po poljoprivredu, očekuju da ne budu na gubitku i vrate uložena sredstva. 

Domaćin današnjeg sastanka u Knićaninu, predsednik Saveta mesne zajednice Zoran Ristić, pohvalio je aktivnost „Da nam sela budu bliža“ i istakao dobru saradnju sa gradom.

– Saradnja sa lokalnom samoupravom je izuzetno korektna. Probleme nije moguće sve odjednom rešiti, ljudi su malo nestrpljivi, hteli bi da posle dugo godina u kojima se malo toga radilo, sve bude nadoknađeno za jednu godinu. Lokalna samouprava ima sluha za naše potrebe naše, a i mi imamo razumevanja da se ne mogu svi problemi rešiti brzo. Volja postoji, i to je najvažnije. U Knićaninu živi, po poslednjem popisu, preko 1500 stanovnika, ali trenutno je taj broj manji. Mladi odlaze u veće gradove, i stvarni broj stanovnika najbolje sagledavamo kada je seoska slava – rekao je Ristić. 

Dodao je i da obnovljena saobraćajnica do Perleza meštanima puno znači, a posebno je kao dobru istakao akciju otvaranja mlađe vrtićke grupe pri seoskoj školi, jer predstavlja veliku pomoć roditeljima koji rade u drugim sredinama. 

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px