Gradonačelnik Zrenjaina Simo Salapura danas posetio Knićanin

Knićanin – Simo Salapura

Podelite vest

Gradonačelnik posetio Knićanin - meštani realizovali niz akcija, predočeni i problemi za čije su rešavanje adrese različite

Četrnaesta odrednica u okviru radne aktivnosti gradonačelnika Zrenjanina “Da nam sela budu bliža” danas je bio Knićanin. Mesto udaljeno trideset kilometara od grada, ali sa specifičnim geografskim položajem i okruženjem, u poslednjem periodu karakteriše dobra organizovanost i preduzimljivost njegovih meštana, koje je pohvalio i gradonačelnik Simo Salapura, a probleme koje su mu predočili tokom sastanka, potrebno je rešavati na različitim adresama – od lokalne samouprave, do pojedinih ministarstava.

Gradonačelnik Zrenjanina, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, članom Gradskog veća Marinelom Mendreom, načelnicom Odeljenja privrede Gradske uprave Jelenom Travar Miljević i rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća, održao je sastanak s predstavnicima mesne zajednice i građanima Knićanina, a potom i posetio gazdinstvo braće Živković, poljoprivrednike i povratnike iz inostranstva.

– Specifičnost i pozitivnost Knićanina ogleda se u tome što je dosta stvari u naseljenom mestu urađeno zajednički, integracijom mesne zajednice, grada i samih žitelja, aktivista u okviru mesne zajednice, koji su realizovali nekoliko bitnih akcija – uređenje prostora oko same crkve, izgradnja dečijeg igrališta, uz visoku svest kada je u pitanju segment ekologije. To je prva mesna zajednica koja je od našeg JKP “Čistoća i zelenilo” nabavila blizu dve stotina kanti za smeće sopstvenim učešćem i inicijativom, što je stvarno za pohvalu – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Boris i Bojan Živković su mašinski inženjeri, a Boris objašnjava da je živeo i radio u Rusiji i da se odlučio za povratak u Knićanin. Navodi da seju tri kulture – pšenicu, kukuruz i suncokret i da imaju za to kompletnu mehanizaciju. Dele sudbinu drugih poljoprivrednika i smatraju da je potrebno sistemski menjati neke relacije u toj oblasti. Od ovogodišnje sezone, generalno teške po poljoprivredu, očekuju da ne budu na gubitku i vrate uložena sredstva. 

Domaćin današnjeg sastanka u Knićaninu, predsednik Saveta mesne zajednice Zoran Ristić, pohvalio je aktivnost „Da nam sela budu bliža“ i istakao dobru saradnju sa gradom.

– Saradnja sa lokalnom samoupravom je izuzetno korektna. Probleme nije moguće sve odjednom rešiti, ljudi su malo nestrpljivi, hteli bi da posle dugo godina u kojima se malo toga radilo, sve bude nadoknađeno za jednu godinu. Lokalna samouprava ima sluha za naše potrebe naše, a i mi imamo razumevanja da se ne mogu svi problemi rešiti brzo. Volja postoji, i to je najvažnije. U Knićaninu živi, po poslednjem popisu, preko 1500 stanovnika, ali trenutno je taj broj manji. Mladi odlaze u veće gradove, i stvarni broj stanovnika najbolje sagledavamo kada je seoska slava – rekao je Ristić. 

Dodao je i da obnovljena saobraćajnica do Perleza meštanima puno znači, a posebno je kao dobru istakao akciju otvaranja mlađe vrtićke grupe pri seoskoj školi, jer predstavlja veliku pomoć roditeljima koji rade u drugim sredinama. 

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022