Gradonačelnik uručio ugovore mladim preduzetnicima vredne 3 miliona dinara!

Zrenjanin – Mladi preduzetnici

Podelite vest

Gradonačelnik uručio ugovore za ekonomsko osnaživanje mladih – za mlade preduzetnike obezbeđeno tri miliona dinara bespovratnih sredstava

Gradonačelnik Simo Salapura, u prisustvu svojih pomoćnika – Marije Damjanov i Rajka Kapelana i Olivere Radić koja je učestvovala u sprovođenju konkursa, uručio je u Kancelariji za mlade ugovore za ekonomsko osnaživanje mladih.

mladi preduzetnici zrenjanin 001
Jedna od potpisnica, Sonja Aksić

Ugovori su uručeni na osnovu javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu koji je gradonačelnik raspisao sredinom oktobra ove godine.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog Programa su 3.000.000 dinara, a pravo za podnošenje prijava imali su mikro i mali privredni subjekti i preduzetnici, koji su ispunili uslove predviđene konkursom.

Susret gradonačelnika s mladim ljudima bila je i prilika za razgovor o temama koje su zanimale mlade preduzetnike, među kojima su i aktivnosti i planovi lokalne samouprave, posebno oni čijom će realizacijom biti stvoreni uslovi za bolji i kvalitetniji život u gradu.

Rajko Kapelan, zadužen za resor maladih, kazao je da Grad Zrenjanin prvi put ima ovakav vid pomoći mladim preduzetnicima.

– Ove godine izdvojili smo tri miliona dinara za tu namenu i šesnaestoro njih je ispunilo uslove konkursa i dobilo sredstva. Ostalo je još neutrošenih sredstava, između 200 i 300 hiljada dinara, jer su se javljali ljudi koji po zakonu i uslovima konkursa nisu mogli da apliciraju. Grad Zrenjanin je ovim programom želeo da podstakne mlade ljude i mlade preduzetnike da ostanu u svom gradu, da ovde žive i rade i da ovde planiraju svoju budućnost – rekao je Kapelan ukazujući da će Grad Zrenjanin i narednih godina pružati podršku mladim ljudima na ovakav način kako bi nastavili i unapredili svoje poslove, ali i kako bi svoj život planirali u svom Zrenjaninu.

Tekst: Ljiljana Stupar/zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px