Gradonačelnik sa svojim saradnicima uručio novogodišnje paketiće učenicima Osnovne i srednje škole „9. maj“

Zrenjanin – Osnovna i srednja škola „9. maj“

Podelite vest

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Osnovnu i srednju školu „9. maj“ gde je sa svojim pomoćnicima Marijom Damjanović i Rajkom Kapelanom uručio novogodišnje paketiće učenicima te škole.

Gradonačelnik je istakao da su novogodišnji praznici prilika da se pokaže solidarnost, humanost i da se iskaže saosećanje prema onima kojima je to i najpotrebnije.

– Osnovna i srednja škola „9. maj“ je jedna takva ustanova sa kojom imamo izuzetnu saradnju, kada je u pitanju ne samo obrazovanje, već i humanitarne i edukativne aktivnosti kada je reč o inkluziji mladih sa smetnjama u razvoju na teritoriji našeg grada – rekao je on.

Naveo je da će sledeće godine, zahvaljujući sredstvima pokrajinske Vlade, biti završen novi objekat škole, a da ukupna vrednost iznosi 35 miliona dinara.

– Biće to novi objekat, ali pre svega, omogućićemo bolje i kvalitetnije uslove i unapređen nivo rada u ovoj školi koja broji preko dve stotine korisnika.

Oni su aktivni i kada su u pitanju manifestacije koje se održavaju u našem gradu, najpre su to Inkluzivne igre, obeležavanje Dana osoba sa Daunovim sindromom i Dana osoba sa autizmom, dakle, to su akcije sa kojima želimo da ukažemo na ovu populaciju koja je među nama, koja je uz nas, a takođe da umanjimo i rušimo predrasude u društvu kada su ove teme u pitanju – rekao je gradonačelnik Salapura.

Izrazio je i veliku zahvalnost rukovodstvu i svim zaposlenima u „9. maju“ i njima i učenicima čestitao novogodišnje praznike.

Direktorka škole Snežana Vukić ukazala je da Grad Zrenjanin veliku pažnju posvećuje učenicima te škole, ne samo ove, već dugi niz godina unazad i da bez te podrške, škola ne bi mogla dobro da funkcioniše.

– Tradicionalno, za kraj godine svu tu pažnju kruniše ovim paketićima koje naša deca s nestrpljenjem iščekuju – rekla je ona i takođe navela da je pokrajinska Vlada izdvojila sredstva na inicijativu lokalne samouprave za završetak nove zgrade.

– Trenutno imamo 198 učenika u našoj školi, uslovi rada su otežani, a novi objekat će nam mnogo značiti jer će i nastava, kao i svi drugi uslovi biti poboljšani. Trenutno radimo u tri smene, tako da je to, posebno za našu decu sa smetnjama u razvoju, prilično teško. Imamo mnogo učenika koji dolaze iz naseljenih mesta, pa nastaje i problem s prevozom. Kada zgrada bude završena svi ti uslovi biće poboljšani – navela je Vukić.

Gradonačelnik je prilikom današnje posete školi „9. maj“ obišao i „Danetov lavirint“ u fiskulturnoj sali za šta je novac obezbedio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.  

– Za to smo dobili oko 750 hiljada dinara i nabavili smo lavirint koji omogućava deci, prvenstveno predškolcima koji imaju bilo kakvu smetnju u fizičkom razvoju, odnosno poteškoće u kretanju, fizičku aktivnost na zabavan način – pojasnila je direktorka Vukić.

Izvor: zrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px