Gradonačelnik u Orlovatu: zajedničkom komunikacijom ka rešavanju problema

Zrenjanin – Orlovat

Podelite vest

Gradonačelnik u Orlovatu: zajedničkom komunikacijom ka rešavanju problema, važno i negovanje sećanja na najpoznatijeg Orlovaćanina, Uroša Predića

Posete mesnim zajednicama u naseljenim mestima na teritoriji grada gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura nastavio je danas u Orlovatu. Zajedno sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, članom Gradskog veća Marinelom Mendreom i rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća, Salapura je održao sastanak s predstavnicima MZ “Orlovat”, obišao osnovnu školu “Uroš Predić” i još tri lokacije, u vezi sa životom i radom velikana naše umetnosti, čijim je imenom nazvana i škola: spomen-sobu, hram Vavedenja Presvete Bogorodice i domaćinstvo Stankovih, koje se nalazi na mestu nekadašnje Predićeve rodne kuće.

kolegijum orlovat 002

Gradonačelnik je, nakon posete, istakao da je jedanaesta stanica kampanje “Da nam sela budu bliža” jedno od najstarijih sela u Banatu, poznato po Urošu Prediću, vinogradarima, u poslednje vreme po Dušku Tošiću i podsetio na neke od investicija realizovanih u Orlovatu u poslednjem periodu.

“U fazi realizacije je bušenje bunara za optimalnije vodosnabdevanje stanovnika sa teritorije ove mesne zajednice, u osnovnoj školi su izvršeni radovi na unapređenju elektroinstalacija, u vrednosti investicije nešto većoj od 700 hiljada dinara, razgovaramo i o gasifikaciji, ovo je jedna od škola koja se greje na ugalj, te će u jednom momentu uslediti i zamena kotla. Grad Zrenjanin je iz budžetskih sredstava finasirao otvaranje vrtićke grupe u školi i opremio prostor za njen rad i ono što raduje jeste da je ove godine u tu grupu upisano 15 mališana, isto toliko i u predškolsku grupu, kao i da će u školu poći 11 đaka prvaka. To je pozitivna tendencija i mali pomak naviše, škola je u solidnom stanju i verujem da će uslovi za obrazovanje u njoj biti još bolji. Problema u selu ima, uvek će ih i biti, ali se trudimo da, kroz neku zajedničku komunikaciju, izdvojimo prioritete i odredimo dinamiku rešavanja”, istakao je gradonačelnik. 

Dodao je i da je važno da negujemo kulturu sećanja na našeg znamenitog slikara, čoveka koji je proslavio i Orlovat i Zrenjanin, Uroša Predića. Posetio je domaćinstvo Stankovih, sa dvorištem u kom raste stablo duda, kog je posadio otac Uroša Predića, sveštenik Petar Predić i gde se nalazila slikareva rodna kuća. U spomen-sobi Uroša Predića predstavljen je njegov život i rad, a u pravoslavnom hramu, građenom 1924. godine po projektu čuvenog arhitekte Dragiše BrašovanaUroš Predić je oslikao ikone na kojima je predstavio svoje roditelje i dedu, u likovima Svete PetkeSvetog Nikole i Svetog Save. Po obilasku svih ovih lokacija, gradonačelnik je najavio i neke dalje korake koji se tiču čuvanja uspomene na Uroša Predića

Izvor i opširnije: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px