Gradonačelnik u poseti Lazarevu: slobodne kuće brzo se prodaju, selo se komunalno oprema i nada se novim projektima

Lazarevo – Poseta gradonačelnika

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas Lazarevo, kao dvadeseto naseljeno mesto u okviru radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža”.

Zajedno s gradonačelnikom, sastanku s predstavnicima mesne zajednice prisustvovali su i zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević i rukovodioci javnih komunalnih preduzeća i ustanova. Nakon sastanka, organizovana je poseta radionici za izradu metalne galanterije “Savić” i Sportskom centru “Zadrugar”, kao dobrim primerima preduzetništva i sportskog organizovanja u nekom naseljenom mestu.

Prema zvaničnim podacima poslednjeg popisa, u Lazarevu živi 2.800 stanovnika i nakon godina u kojima se stanovništvo osipalo, u mesnoj zajednici ističu da se danas sve prazne kuće, u kojima vlasništvo nije sporno, veoma brzo prodaju. Lazarevo se nalazi u “prvom prstenu” oko grada, što donosi određene prednosti, dosta je urbanistički i komunalno uređeno, ali su komunalni problemi slični kao i u drugim selima. Ono što je aktuelno i vidljivo na terenu, jeste izgradnja kanalizacione mreže, o čemu je govorio i gradonačelnik Salapura. 

kolegijum lazarevo 000
kolegijum lazarevo 002

– Pre nekoliko godina krenuli smo sa izgradnjom kanalizacione mreže, delom sredstvima iz samodoprinosa stanovnika mesne zajednice Lazarevo, a većim delom sredstvima iz budžeta grada Zrenjanina. Ukupna vrednost ovog projekta, sa projektno – tehničkom dokumentacijom i nadzorima koji rade, uključujući i radove, iznosi 15 miliona dinara, a radiće se blizu 600 metara kanalizacione mreže u ulicama Slavka Rodića i Mladena Stojanovića, sa dvadeset šahtova.

Ostali problemi tiču se vlasništva nad zemljom, što su decenijski problemi koje moramo rešavati zajedno sa višim nivoima vlasti, a ono što ovde raduje jeste da postoji potreba za otvaranjem celodnevne jaslene grupe u školi i već smo preuzeli određene korake po tom pitanju – kazao je gradonačelnik tokom današnje posete. 

Podsetio je i na neke od značajnijih projekata realizovanih u proteklom periodu, poput uređenja centra sela, regulisanja saobraćaja i postavljanja semafora na glavnoj raskrsnici, izrade urbanističkog plana, izgradnje košarkaškog terena, opremanja sale za borilačke sportove, pri Sportskom centru “Zadrugar”. Dodao je da je za sledeću godinu u planu nastavak radova na kanalizacionoj mreži i nastavak uređenja centra sela, odnosno pešačke staze, kao i završetak hrama.
– Posetili smo sportski centar, ovdašnji sportisti imaju aktivna udruženja, a na terenu smo fudbalskog kluba koji doživljava svoj novi početak i mišljenja smo da, uz ovakav resurs, i grad Zrenjanin i stanovnici Mesne zajednice „Lazarevo“ treba da podrže ovakvu priču. Ovde su i prostorije Karate kluba “Zadrugar”, poznatog i po svojim reprezentativcima i rezultatima evropskog i svetskog nivoa – istakao je Salapura. 

Predsednik Saveta MZ Lazarevo Radovan Tihomirović, poput njegovih kolega u drugim naseljenim mestima, pohvaljuje aktivnost “Da nam sela budu bliža” i očekuje pozitivne efekte današnjeg sastanka i razgovora.
– Ovakvi sastanci značajni su za stanovnike naseljenih mesta, jer je za njih to najbolji način da, preko izabranih predstavnika, iznesu svoje probleme koje rešava lokalna samouprava. Akcenat je danas bio na započetim radovima na izgradnji kanalizacione mreže, dinamici, kao i o svim drugim komunalnim problemima koje tište građanstvo. Krucijalni problem za nas je izgradnja kanalizacione mreže, rešavanje statusa groblja, biciklističke staze Lazarevo – Zlatica, lokalnog puta Klek – Lazarevo, a razgovarali smo i o nekim drugim temama koje smatramo važnim – rekao je on.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

izvor: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022