Gradonačelnik u Lukinom Selu u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža”

Zrenjanin – Lukino Selo

Podelite vest

Malo naselje, u kom postoji energija i vlada duh zajedništva među meštanima

Asfaltiranje glavne ulice u Lukinom Selu, čime je rešen gorući problem meštana, bio je neposredan povod za današnju posetu gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i njegovih saradnika, u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža”.

Uz zahvalnost lokalnoj samoupravi na toj investiciji, kao i na sanaciji divlje deponije, predstavnici saveta te mesne zajednice predočili su gradonačelniku šta bi trebalo da bude realizovano u narednom periodu i u kom smeru da se dalje odvija saradnja. 
kolegijum lukino selo 004

Lukino Selo dobilo je ime po osnivaču Lazaru Lukaču, trgovcu iz Erdelja koji je 1781. godine kupio 30.000 hektara banatskog zemljišta na kome se danas nalaze naselja Ečka, Jankov Most i Klek. Na obližnjem imanju Ečka Lukač je 1820. godine podigao i dvorac Kaštel. Lukino Selo najmanje je zasebno naselje na teritoriji Grada Zrenjanina i po poslednjem popisu stanovništva u njemu je živelo 480 stanovnika, u oko 200 domaćinstava, pretežno mađarske nacionalnosti. Ipak, savet mesne zajednice igra aktivnu ulogu u životu sela i ispunjavanju potreba njegovih stanovnika. 

kolegijum lukino selo 007

Gradonačelnik Salapura, nakon radnog sastanka i posete poljoprivrednom gazdinstvu Tiri, rekao je da u ovom selu, uprkos njegovoj veličini, postoji energija u mesnoj zajednici i vlada duh zajedništva.

– Ono što je interesantno jeste da ovde nema slobodnih placeva na prodaju, selo je na jako lepoj lokaciji, ima i ozbiljan turistički potencijal, ali je prevashodna delatnost meštana ipak poljoprivreda, povrtarstvo voćarstvo. U poseti gazdinstvu Tiri videli smo i čuli da se bave proizvodnjom povrća na 10 hektara, da svu robu plasiraju na beogradskoj pijaci i ovakva porodična gazdinstva su, ponavljam, šansa za svako naseljeno mesto – kazao je gradonačelnik i osvrnuo se na realizovane investicije.

– U prethodnom periodu regulisali smo problem divlje deponije na ulazu u selo i pre nekoliko dana završili asfaltiranje glavne ulice, u dužini od 600 metara i vrednosti investicije od preko 3 miliona dinara. Osnovni problemi se i tiču komunalne infrastrukture, bezbednosti u saobraćaju, o čemu smo razgovarali i gde se moraju preduzeti određene radnje u administrativnom smislu i predvideti budžetska sredstva za naredni period – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px