Gradonačelnik u Farkaždinu razgovarao sa predstavnicima mesne zajednice

Zrenjanin – Farkaždin

Podelite vest

U okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža” gradonačelnik posetio Farkaždin: zajednički do rešenja nekih problema, potrebno i samoorganizovanje

Četvrta odrednica u okviru radne aktivnosti gradonačelnika Zrenjanina “Da nam sela budu bliža” danas je bio Farkaždin. Nakon razgovora s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je poljoprivredno gazdinstvo Stevice Matića i mesnu organizaciju penzionera.

kolegijum farkazdin 003

Komentarišući današnju posetu, gradonačelnik je rekao da je grad u prethodnom periodu uložio sredstva u asfaltiranje Tamiške ulice i bušenje novog bunara za poboljšanje vodosnabdevanja, uz očekivanja da će ta investicija biti završena tokom letnjih meseci.

Dogovorili smo se da uradimo pešačku stazu u delu glavne ulice, kojom se odvija najveći deo tranzitnog saobraćaja kroz selo i ukupna vrednost ove investicije je blizu 6 miliona dinara. Takođe bi trebalo da se realizuje početkom jula – istakao je Salapura.

Problemi istaknuti u Farkaždinu slični su onima u drugim naseljenim mestima, na rešavanje nekih od njih može da utiče lokalna samouprava, a za neke je potrebno i da se meštani organizuju na drugačiji način. 

Jedan od većih problema je divlja deponija van sela, za čiju sanaciju je potrebno između 15 i 20 miliona dinara i to je ozbiljan problem u skoro svim naseljenim mestima. Tu je prisutna i lična odgovornost i svest stanovnika mesne zajednice i neophodno je malo bolje organizovati tu priču, da se ne dešava da se na mestu očišćene divlje deponije ubrzo stvara nova, znači povećanje svesti meštana, ali i kontrole s naše strane. Što se ostalog tiče, prisutni su različiti komunalni problemi.

Na kraju današnje posete Farkaždinu gradonačelnik je posetio prostorije Gradskog udruženja penzionera Zrenjanin – mesnu organizaciju Farkaždin.

Sopstvenim radom i aktivnostima, penzioneri su proširili i opremili prostor u kom se okupljaju i organizuju u njemu različite aktivnosti, što može da bude primer i za neke druge seoske sredine.    

kolegijum farkazdin 028

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Зрењанин град актуелности“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022