Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio Gizelu Nemet koja pravi umetnost od voska!

Zrenjanin/Mužlja - Gizela Nemet

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je danas obišao dom Gizele Nemet, koja je dobila sredstva na konkursu za podršku starim zanatima i poslovima domaće radinosti. Tom prilikom, Gizela je izložila svoje sveće koje sama pravi, a u duhu Uskršnjih praznika i Velikog petka, Gradonačelnik je zajedno sa Gizelom ofarbao i jaja.

„Kroz podršku preduzetništvu i starim zanima u poslednje 3 godine, Grad Zrenjanin je opredelio više od 20 miliona dinara.

Prošle godine po prvi put opredelili smo 2 miliona dinara za podršku starim zanatima i poslovima domaće radinosti, i evo nas danas ovde upravo tim povodom u poseti kod Gizele Nemet koja pravi umetnost od voska. Došli smo da je obiđemo i da vidimo kako sve to funkcioniše i da se raspitamo da li možda kroz budući konkurs da unapredimo neke uslove, ali ono što želim da istaknem da već sledeće nedelje raspisujemo konkurs za stare zanate za poslove domaće radinosti, i ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da isprate vest na sajtu Grada i da se uključe i konkurišu i dobiju sredstva od Grada Zrenjanina.

Visina sredstava biće kao i prošle godine, 2 miliona dinara. Prošle godine se na prvi konkurs prijavilo 7 aplikanata i dobili su sredstva za različite namene, od nabavke repromaterijala do nabavke alata za proizvodnju starih umetnina i proizvoda koji se tiču ovog konkursa. Konkurs će biti otvoren 2 nedelje i još jednom pozivam sve zainteresovane da se prijave na konkurs.

Zrenjanin je multikulturalna i multinacionalna sredina i upravo danas jeste radna poseta ali u ovoj kući, u mesnoj zajednici Mužlja je i Veliki petak, a mi smo jednistven grad, poznat po tome da se podržavamo i zbog toga želim da čestitam svim vernicima koji slave Uskrs ovog vikenda, i da im poželim dobro zdravlje i blagostanje.“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Na pitanje kakva je situacija na tržištu i kako se odlučila za ovaj zanat, Gizela je rekla da se za ovo odlučila jer je oduvek volela sveće i htela je da napravi svoju jedinstvenu. Tada je naručila materijal i napravila svoju prvu sveću i tako je sve krenulo. Gizela je dodala da je potrebna kreativnost za ovakvu vrstu zanata.

Ona je rekla da je veoma zadovoljna i zahvalna na dobijenim sredstvima, i kaže da ovako može da napravi cene malo pristupačnijim.

Što se tiče prodaje, stanje varira u zavisnosti od vremenskog perioda i da ima oscilacije u potražni. Od nabavljenih sredstava je do sada nabavila repromaterijal, a oprema joj za sada nije potrebna jer pravi u malim količinama.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px