Gradonačelnik Simo Salapura obišao radove na tri lokacije u Zrenjaninu!

Zrenjanin – Radovi na 3 lokacije

Podelite vest

Gradonačelnik u obilasku radova na tri lokacije, u tri gradske mesne zajednice: komunalnim opremanjem doprinosimo kvalitetu života naših sugrađana

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, obišao je danas tri lokacije u gradu na kojima se izvode različiti infrastrukturni radovi, a posetu je započeo u parku “Putnikovo”, u kom se završava gradnja trim-staze.

Nakon što su prethodne jeseni počeli radovi na rekonstrukciji parka koji zauzima površinu od oko 3,3 hektara i treći je po veličini park u gradu, sada park, uz nove sadnice i zelene površine, dobija i sadržaje namenjene sportu i rekreaciji. Dužina trim-staze koja se proteže parkom iznosi blizu 600 metara, širina je 2,3 metra, a radove na izgradnji izvelo je zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”. Ovim sadržajima dobijaju ne samo sugrađani sa teritorije mesne zajednice “Bolnica – Berbersko”, gde se nalazi park, već sigurno i iz nekih drugih delova grada. 

obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 037
Obilazak radova na 3 lokacije

Na Bulevaru Veljka Vlahovića gradi se pešačka staza između nadvožnjaka (Ulica Milana Stanivukovića) i Stražilovske ulice, u dužini od oko 450 metara. Nakon pripremnih radova, proširenja trase celom dužinom, postavljanja podloge i novih ivičnjaka, počelo je postavljanje behaton-ploča na površini od preko dve hiljade kvadratnih metara. Radove i na ovoj lokaciji izvode putari “Eko Gradnje”.

obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 064
Obilazak radova na 3 lokacije
obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 129
Obilazak radova na 3 lokacije

Završni radovi na presvačenju kolovoza novim asfaltom izvode se u Grobljanskoj ulici, na teritoriji MZ “Gradnulica”. U dužini od 600 metara, ulica je dobila asfalt u celoj dužini, od Ulice cara Dušana do Zelengorske, čime se poboljšavaju uslovi za odvijanje saobraćaja i povećava bezbednost. Radove izvodi preduzeće “Put-invest” iz Novog Sada.

Gradonačelnika su na svim lokacijama dočekali i predstavnici mesnih zajednica, kao i građani koji žive u okolini, uz zadovoljstvo što se na ovakav način rešavaju neki od problema na teritoriji gde žive i uređuju gradski prostori. Gradonačelnik je istakao da je, s prvim lepšim danima, otvorena i građevinska sezona i počeli komunalni radovi u mesnim zajednicama širom grada i u naseljenim mestima.

obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 052
Obilazak radova na 3 lokacije
obilazak radova putnikovo bagljas gradnulica 080
Obilazak radova na 3 lokacije

– Danas smo obišli i park “Putnikovo”, gde smo zajedničkim sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Zrenjanina opremili najmlađi planski gradski park i pored sadnica i novih zelenih površina, napravili i sadržaj koji se tiče sporta i rekreacije, konkretno trim-stazu, koja će parku doneti drugačiji izgled i funkcionalnost. Što se tiče trotoara u naselju “Bagljaš”, na teritoriji mesne zajednice “Veljko Vlahović”, nastavljaju se obimni radovi na rekonstrukciji i nakon što smo uradili parnu stranu bulevara, sada radimo neparnu i očekujemo da u naredne dve godine završimo trotoare duž celog Bulevara Veljka Vlahovića, čime će on dobiti lepši izgled – kazao je Salapura.

Dodao je da je danas obišao i Grobljansku ulicu, dosta frekventnu saobraćajnicu koja povezuje mesne zajednice “Gradnulica” i “Žarko Zrenjanin” i u kojoj se završavaju radovi na presvlačenju kolovoza novim asfaltom.

– Svaki metar novog asfalta, novi trotoar, svaka uređena ulica, dodatno doprinose kvalitetnijem životu naših sugrađana – poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. kada će se takodje lepo kao i putnikovo urediti novo berbersko ulica jovana krstića nema ni trotoar pored kuća pa smo već dvadesetpet godina primorani da idemo putem iako je put namenjen vozilima u istoj ulici asvalt je u očajnom stanju uradite gospode iz opštine i za nas pokažite da o svakom delu grada brinete jednako bićemo vam zahvalni

  2. Poštovana Zorice, ipak se za te probleme morate obratiti vašoj Mesnoj zajednici a ona dopisom gradonačelniku. Mi Vam ne možemo odgovoriti kada će nešto biti urađeno. Hvala što nas pratite. Srdačan pozdrav

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022