Gradonačelnik Salapura u poseti zrenjaninskoj „Ekogradnji“ – u planu realizacija novih projekata i povećanje broja zaposlenih

Zrenjanin - Poseta Ekogradnji

U nastavku obilaska domaćih i stranih preduzeća koja posluju na teritoriji našeg grada, gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas preduzeće „Ekogradnja“ i tom prilikom razgovarao sa nadležnima u tom zrenjaninskom preduzeću.

Posle obilaska fabrike betona, laboratorije za ispitivanje betona i asfaltne baze u blizini industrijske zone “Jugoistok“, gde je smeštena i centrala tog preduzeća, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što „Ekogradnja“, kao najveće proizvodno preduzeće u našem gradu, ostvaruje odlične poslovne rezultate koji se ogledaju kroz veliki broj zaposlenih radnika, ali i kroz planove za otvaranje novih radnih mesta.

–  Ova kompanija  je najveći domaći investitor na teritoriji grada Zrenjanina kada je u pitanju građevinarstvo, preko tri stotine zaposlenih, tradicija duga više od dve decenije i od samih početaka do danas više puta povećavala je proizvodne kapacitete, proširivala je vrste delatnosti i povećavala broj zaposlenih. Preduzeće posluje na četiri lokacije u našem gradu, a ono što je veoma bitno jeste da se očekuje još jedna investicija u sklopu ovog kompleksa vredna čak 3 miliona evra kojom će „Ekogradnja“ unaprediti svoju proizvodnju  – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Ocenio je da je reč o kompaniji poznatoj po niskogradnji, visokogradnji i hidrogradnji i izrazio zadovoljstvo što takva uspešna firma posluje u našem gradu.

– Moramo reći da su i ostale lokalne zrenjaninske kompanije imale veoma velike benefite kad je u pitanju izgradnja kompleksa kompanije “Linglong,” konkretno „Ekogradnja“ je ostvarila izuzetnu saradnju sa tom kineskom kompanijom i to se naravno ogleda u proširenju delatnosti i kapaciteta koji su danas na kompleksu kompanije itekako vidljivi – dodao je on.

Tehnički direktor „Ekogradnje“ Slobodan Milin istakao je da je reč o porodičnoj firmi koja se dugi niz godina bavi građevinarstvom, proizvodnjom građevinskog materijala od peska, frakcija za betone i asfalt, do transportnog betona, a da se bave i proizvodnjom asfalta i betonske galanterije.

– Trenutno je tri stotine stalno zaposlenih radnika, njih dvadeset je tehničkih lica – inženjera, a poslujemo na teritoriji od oko sto kilometara u Zrenjaninu i okolini, dok u okruženju realizujemo i veće projekte – kazao je Milin.

Naveo je i da je u planu izgradnja novog proizvodnog pogona, u kom će se proizvoditi prefabrikovani betonski elementi za industrijske hale i mostove.

– Namera nam je i da realizujemo gradnju stambeno-poslovnog kompleksa u naselju “Bagljaš”, u blizini tržnog centra BIG, a svi ti novi poslovi stvoriće mogućnost za zapošljavanje još najmanje sto novih radnika – rekao je Milin.

Tomislav Milin, osnivač i generalni direktor firme, ukazao je i na deo kompleksa tog preduzeća gde se radi reciklaža građevinskog otpada.

Kako je objasnio, na tom mestu doprema se sav građevinski otpad (asfalt, beton, cigla, armatura i slično) koji bi ranije bio otpreman na neku od divljih deponija u gradu i posebnim mašinama drobilicama reciklira za ponovnu upotrebu, što pored ekonomskog ima i značaj i na polju ekologije.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Početak radova na mostu izmedju orlovata i tomaševca 2039 godine. Rok popravke NIKAD. Hvala voljeni gradonačelniče. Samo napred.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022