Gradonačelnik sa saradnicima posetio Mihajlovo i razgovarao sa meštanima.

Mihajlovo – poseta gradonačelnika

Podelite vest

Da nam Mihajlovo bude bliže - razgovor gradonačelnika s predstavnicima sela, fudbalskog kluba i poljoprivrednim proizvođačem

Naselje Mihajlovo, udaljeno od Zrenjanina deset kilometara, naseljeno pretežno mađarskim življem, bilo je odredište današnje posete gradonačelnika Zrenjanina i njegovih saradnika. U okviru radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža”, on je razgovarao s predstavnicima mesne zajednice, posetio fudbalski klub “MSK”, koji je postigao najveći uspeh u istoriji i poljoprivredno gazdinstvo Pakai Atile, proizvođača povrća u plastenicima.

Zajedno s gradonačelnikom, u poseti Mihajlovu boravili su i zamenik Saša Santovac, član Gradskog veća Marinel Mendrea, načelnica Odeljenja privrede Gradske uprave Jelena Travar Miljević, predstavnici javnih komunalnih preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća i zelenilo”, i “JP za urbanizam”. 

Gradonačelnik Simo Salapura istakao je, nakon posete, da je danas Mihajlovo bilo bliže, da je obavljen razgovor sa seoskim rukovodstvom i da je koristan bio i susret s poljoprivrednim proizvođačem, koji je predočio neke svoje potrebe i zapažanja u vezi sa proizvodnjom i plasmanom proizvoda.
“Fudbalski klub je organizacija oko koje se okuplja gotovo svo selo, koje baštini dugu tradiciju, gde se okupljaju mladi i on predstavlja, na neki način, izvor života u ovom naseljenom mestu.

Posetili smo i domaćinstvo koje poseduje 1.500 kvadratnih metara plastenika i plasira svoje proizvode na zrenjaninskoj pijaci. Postoji mogućnost razvoje te priče, posebno kada su naseljena mesta u pitanju, ali je problem nedostatak radne snage i u tom nekom kontekstu smo razgovarali na koji način oživeti ovo, jer je to razvojna šansa za svako naseljeno mesto”, rekao je gradonačelnik i podsetio na podsticaje koje daje grad za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. 

Izvor i opširnije na sajtu grada

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022