Gradonačelnik raspisao Javni poziv za dodelu energetskih vaučera

Zrenjanin – Energetski vaučeri

Podelite vest

Gradonačelnik raspisao Javni poziv za dodelu energetskih vaučera – grad subvencioniše plaćanje energenata za socijalno ugrožena domaćinstva

Kako je nedavno i najavio, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je Javni poziv za izbor korisnika za utvrđivanje prava na subvenciju – energetski vaučer za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva sa teritorije Grada Zrenjanina.

U tekstu Javnog poziva istaknuti su uslovi za ostvarivanje subvencije i način konkurisanja, uz potrebnu dokumentaciju. Glavni uslovi su da podnosilac prijave za domaćinstvo ima minimum šest meseci prebivalište na teritoriji Grada Zrenjanina i da ukupan mesečni prihod, umanjen za poreze i doprinose, po članu porodice, ostvaren u tri meseca koji prethode mesecu u kom je podnet zahtev, ne prelazi iznos od 25 hiljada dinara.

Pravo na subvenciju ne mogu ostvariti lica, odnosno domaćinstva, koja su već primaoci jednokratne novčane pomoći od strane Centra za socijalni rad, ili su ostvarili pravo po osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, ili im je plaćanje računa subvencionisano po drugom osnovu iz sredstava Grada Zrenjanina. Takođe, ukoliko za grejanje koristi dva ili više različitih energenata, podnosilac zahteva može ostvariti pravo na subvenciju samo za jednu vrstu energenta predviđenog javnim pozivom.

Vrednost subvencije – energetskog vaučera iznosi 15.000,00 dinara, a može se ostvariti za utrošenu električnu energiju, gas ili isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja. Realizuje se tako što će Grad Zrenjanin prenos sredstava vršiti isključivo snabdevačima energenata, navedenim u zahtevu korisnika kome je Rešenjem gradonačelnika utvrđeno pravo na subvenciju.

Rok za podnošenje prijava je 1. decembar 2022. godine.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px