Gradonačelnik primio učesnike međunarodnog odbojkaškog kampa Specijalne olimpijade Evrope

Zrenjanin – Specijalna olimpijada

Gradonačelnik primio učesnike međunarodnog odbojkaškog kampa Specijalne olimpijade Evrope koji se u našem gradu održava do 23. februara

Gradonačelnik Simo Salapura primio je, u svom kabinetu, učesnike i organizatore međunarodnog odbojkaškog kampa Specijalne olimpijade Evrope koji se u Kristalnoj dvorani održava od 19. do 23. februara, predvođene direktorom Međunarodne Specijalne olimpijade Krištofom Krukovskim. Prijemu je prisustvovala i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Direktor Krukovski kazao je da se pre dve godine razmišljalo o tome kako unaprediti Specijalnu olimpijadu i kako uključiti više žena i devojaka.

– Odabrali smo šest evropskih država, Srbiju, Austriju, Holandiju, Poljsku, Italiju, Slovačku  i razmišljali kako da napravimo projekat za unapređenje koji bi bio podržan od strane Evropske komisije. Pošto je Srbija bila jedna od zemalja koja je uključena u projekat, nije bilo mnogo dileme da Zrenjanin bude taj grad koji će ući u projekat, jer smo ovde već bili 2018. godine i imali vrlo pozitivno iskustvo i veoma dobru podršku – kazao je on.

Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević ukazao je da Zrenjanin nije slučajno odabran da bude domaćin velikog projekta koji se organizuje u pet zemalja Evrope.

– Nama je veliko zadovoljstvo da potvrdimo prijateljstvo koje Specijalna olimpijada Srbije ima sa Gradom Zrenjaninom. Kao što znate, mi smo pre pet godina ovde već organizovali Evropski turnir u odbojci, a ako negde treba da se organizuje odbojka, to je sigurno Zrenjanin – rekao je Stanojević i izrazio zadovoljstvo što u Zrenjaninu nailaze na dobar prijem.
– Iskreno se nadam da ovo nije i poslednji put i da ćemo ponovo biti u Zrenjaninu – rekao je Aleksandar Stanojević.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022