Gradonačelnik posetio Zlaticu: Mesna zajednica bez statusa naseljenog mesta

Zlatica – Poseta gradonačelnika

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas mesnu zajednicu Zlatica, u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža”

Osim što je najmanje zasebno naselje na teritoriji grada, Zlatica ima i specifičan status, jer nije naseljeno mesto, već samo mesna zajednica koja formalno pripada tri kilometra udaljenom Lazarevu. Formirana je pedesetih godina prošlog veka, kao poljoprivredno dobro, da bi se potom razvila u naselje sa oko 180 stambenih jedinica. Danas u Zlatici živi oko 300 stanovnika.

Uz gradonačelnika, sastanku s predstavnicima saveta mesne zajednice prisustvovali su i zamenik Saša Santovac, član Gradskog veća Marinel Mendrea, načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević, kao i rukovodioci javnih komunalnih preduzeća i Javnog preduzeća za urbanizam.

Gradonačelnik je istakao da, uprkos onome što naselju nedostaje, u njemu žive ljudi koji brinu o ovoj mesnoj zajednici, posebno o njenom izgledu.

kolegijum zlatica 029

– Okolina je izuzetno uređena, a ono što smo zaključili tokom sastanka, jeste da rešavamo te nasleđene probleme iz daleke prošlosti, posebno one koji su administrativnog i imovinskog tipa.

Vodovodna mreža nije u vlasništvu grada, pešačke staze koje meštani zahtevaju su uz trasu državnog puta, a postigli smo neki načelni dogovor oko asfaltiranja za narednu godinu i dotakli smo se problema u vezi s boljim povezivanjem naselja s mesnim grobljem – rekao je gradonačelnik i dodao da će jedna akcija biti realizovana već u toku dana.

– Da bi upotpunili zelenilo u naselju, već danas dopremićemo nedostajući mobilijar, kante za smeće i klupe, koji smo obezbedili u saradnji s našim JKP “Čistoća i zelenilo”, kako bi ovaj ambijent bio još lepši – kazao je gradonačelnik Salapura.     

Izvor: zrenjanin.rs

Grad Zrenjanin je sufinansirao projekat „Za grad koji volimo“ a stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022