Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio preduzetnicu Jelenu Macut Magdu iz Ečke

Ečka – Jelena Macut Magda

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima posetio je danas preduzetnicu Jelenu Macut Magdu iz Ečke.

Jelena je vlasnica radnje „Slatki snovi handmade by Jelena Ečka“ koja je dobila sredstva kroz Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje i podsticanje ženskog preduzetništva Grada Zrenjanina, a bavi se proizvodnjom unikatnih personalizovanih bebi posteljina.

slatki snovi handmade 010

“Po prvi put grad Zrenjanin 2021. godine doneo je meru za finansijsku podršku ženama preduzetnicama, u iznosu od 2 miliona dinara. Videli smo da je ta mera odlično primljena, da su efekti odlični, da imamo jedan pozitivni “feed-back” i za 2022. godinu opredelili smo čak 5 miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena.

slatki snovi handmade 018

Danas se nalazimo u radionici jedne mlade preduzetnice. Jelena ima radionicu koja se bavi proizvodnjom unikatne bebi opreme i vidimo da ima tražnje za takvom robom, vidimo da ima posla ali naravno vidimo i da i mlade žene na selu , šta je sve Jelena, dokazuju da kreativnost i ženska volja i ženska snaga stvarno mogu da proizvedu nešto što će imati ovakav krajnji efekat i ovakav proizvod koji će stvarno biti tražen.

Moji utisci sa ove posete su veoma pozitivni i verujem da će inspirisati i ostale mlade ljude da se uključe i da konkurišu za projekte kod Gradske uprave.

U prošloj godini sa 5 miliona dinara potpisali smo 25 ugovora za žensko preduzetništvo, ove godine očekujemo isti iznos sredstava za unapređenje ženskog preduzetništva, i mladih takođe. Prošle godine smo prvi put raspisali konkurs za osnaživanje mladih, i to su sve neke mere sa kojima pokušavamo da podržimo mlade da ostanu na selu i u našem gradu, i da sa ovakvim idejama i ovakvim preduzetničkim duhom budu inspiracija drugima.”, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prilikom posete Jeleninoj radionici.

“Radnju sam prijavila pre godinu dana, kada sam uzela subvencije za samozapošljavanje. Tada sam nabavila neke osnovne materijale za izradu mojih proizvoda, kao i mašinu za rad.

Većinu stvari na posteljinama i na dekorativnim jastucima sam radila ručno, dakle ručno sam vezla, što mi je nekad oduzimalo dosta vremena koje bi mogla da iskoristim za neke druge stvari i bila bih produktivnija. Nakon toga sam konkurisala kod Gradske uprave gde sam dobila subvencije za kupovinu mašine za vez. Kupovina te mašine mi je omogućila da u svoj asortiman uvrstim i neke nove proizvode, ali mi je i olakšala i ubrzala rad.

slatki snovi handmade 017

Proizvodim posteljine za bebe, za standardne i nestandardne krevete, baldahine, dekorativne jastuke sa vezom, tokom novogodišnjih i uskršnjih praznika vezemo vrećice za paketiće sa imenom deteta. Asortiman je zaista veliki.

Većinu poslova radim sama, dešava se nekad da mi suprug pomogne kad ne mogu da postignem.

Danas je jako popularna personalizovana posteljina, mlade mame mi se često obraćaju za to. Svako voli da se istakne po nečemu, da bude drugačiji i da to bude jedinstveno. To nisu posteljine koju ćete vi videti  nekoj radnji, to je nešto posebno, jedinstveno, drugačije, unikatno.

U zadnje vreme dosta ljudi se javlja po preporuci, ali takođe od velikog značaja su i društvene mreže.

Biznis raste i razvija se, u tom pravcu koji bih ja i želela, u planu mi je da do kraja godine povećam proizvodnju, da bi mogla da razmišljam o nekom maloprodajnom objektu u Zrenjaninu.”, rekla je Jelena Macut Magda, mlada preduzetnica iz Ečke.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px