Gradonačelnik posetio Opštu bolnicu “Dr Đorđe Joanović” i uručio aparat za inseminaciju

Zrenjanin – Opšta bolnica Zrenjanin

Podelite vest

Gradonačelnik posetio Opštu bolnicu “Dr Đorđe Joanović” i uručio aparat za inseminaciju, nabavljen sredstvima iz gradskog budžeta

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas Opštu bolnicu “dr Đorđe Joanović”, zajedno sa članom Gradskog veća, dr Miletom Kovačevićem i načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti Jelenom Dragić, gde je najpre uručio aparat za inseminaciju obezbeđen sredstvima iz gradskog budžeta, a zatim obišao Odeljenje za gastroenterologiju, gde je instalirana vredna oprema nabavljena sredstvima pokrajinske Vlade – najsavremeniji endoskopski stub za kolonoskopiju.    

Direktor bolnice dr Igor Kitaresku zahvalio se gradonačelniku Salapuri i njegovom timu na donaciji mikroskopa sa pratećom opremom, koji će odeljenjima urologije i ginekologije služiti da unaprede inseminaciju i pripremu za veštačku oplodnju. 

– Ono na šta će nas sigurno motivisati ova oprema, pored dodatnog rada i dodatne dijagnostike, jeste da damo i subspecijalizaciju urolozima iz oblasti andrologije i na taj način unapredimo službe, a temu nataliteta podignemo na još viši nivo u zrenjaninskoj bolnici. Ova oprema će sigurno biti upotrebljena na pravi način i još jednom se zahvaljujem na ovoj donaciji. Zahvalio bih se gradonačelniku i njegovom timu i na tome što je u svakom trenutku pomogao zrenjaninskoj bolnici, posebno u teškim vremenima kovida, i što je donacijama i drugim vidovima pomoći omogućio da bolnica nesmetano funkcioniše – rekao je dr Kitaresku. 

On je podsetio i da je grad donirao regulatore kiseonika, koji su pacijentima mnogo značili u periodu kovida, kako bi imali dovoljno kiseonika u svakom trenutku.

Dr Kitaresku je rekao i da je jedan od novih aparata koji su dobili ove godine najsavremeniji kolonoskop, koji će sigurno mnogo značiti u ekspanziji kolorektalnog karcinoma i drugih gastroenteroloških bolesti i doprineti sve boljoj dijagnostici i boljem i bržem prepoznavanju ove opake bolesti. Na taj način, kako je naveo, uz podršku patologije, lekari će moći brzo i efikasno da urade i omoguće pravu dijagnozu bolesnicima i time omoguće što raniju terapiju, kako hiruršku, tako i onkološku.
 
Direktor bolnice Igor Kitaresku kazao je i da je Zrenjanin konačno sklopio finansijsku konstrukciju za nabavku magneta i da će bolnica u sledećoj godini, po prvi put, dobiti magnetnu rezonancu, a objekat će biti izgrađen na mestu starog porodilišta.

Pojasnio je da je javna nabavka za izgradnju objekta, praktično, već krenula i da je u planu da se nakon završetka u taj objekat premesti magnet jačine 1,5 Tesla iz Kliničkog centra Vojvodine.
– Istovremeno dobili smo novi CT aparat preko republičkog Ministarstva zdravlja, koji će, uz postojeći paralelno funkcionisati, čime će biti omogućen veći broj pregleda i kvalitetnija slika, s obzirom da je četiri puta jači od ovoga koji trenutno posedujemo – rekao je Kitaresku .

Gradonačelnik Salapura je, obraćajući se novinarima, istakao da se, nakon teškog i izazovnog perioda koji je za nama, a tiče se korona virusa, sada priča o lepim stvarima – unapređenju uslova i kvaliteta rada u našoj Opštoj bolnici.

 
– Tu pre svega mislim na opremu koja je nabavljena u ovoj godini i čija je vrednost preko 100 miliona dinara. Današnja poseta imala je za cilj i da donacijom koju smo uručili Opštoj bolnici unapredimo mere pronatalitetne politike u našem gradu.
bolnica zrenjanin2 026
Gradonačelnik Simo Salapura

Do sada nismo imali postupak inseminacije u našoj Opštoj bolnici i to je sada još jedna mera koja će, nadam se, uticati na poboljšanje naše demografske slike. U sklopu ove opreme i mera moram da istaknem i jednu lepu vest, a to je da, po prvi put, zrenjaninska bolnica ima 4D ultrazvuk za ekspertski pregled, što je bitna vest za naše buduće mame. Važno je istaći, a što je direktor Kitaresku već rekao, jeste da će Zrenjanin naredne godine imati i magnetnu rezonancu, takođe po prvi put u našoj bolnici – kazao je gradonačelnik. 

Naveo je i da se, pored svih aparata koje su donacija Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, može reći da su ulaganja u naše zdravstvo velika.
– Naravno, ulaganja nikada nisu dovoljna, ali treba zajedno, sa lokalnom samoupravom i sa drugim nivoima vlasti, da tražimo način da do kraja završimo projekat naše Opšte bolnice, takozvane Nove bolnice, jer je to nešto što Zrenjanin zaslužuje kao regionalni centar, ali zbog toga što to zaslužuju Zrenjaninci i građani Srednjobanatskog regiona koji su od svog samodoprinosa gradili tu bolnicu. Na nama je da u nekom narednom periodu ovakve donacije uvećamo, sa ciljem da zdravstvena zaštita na nivou grada Zrenjanina i Srednjobanatskiog regiona bude još bolja i dostupnija – poručio je gradonačelnik Simo Salapura

Tekst i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px