Gradonačelnik posetio Banatski Despotovac: realizovano nekoliko investicija koje doprinose opstanku sela

Banatski Despotovac - Da nam sela budu bliža

Četrnaesta odrednica drugog ciklusa radne aktivnosti gradonačelnika “Da nam sela budu bliža” danas je bio Banatski Despotovac. Sa svojim saradnicima, gradonačelnik Simo Salapura održao je sastanak u prostorijama mesne zajednice, obišao nedavno asfaltiranu Ulicu Save Kovačevića i posetio supružnike Malušić, koji su u braku punih 66 godina. 

Banatski Despotovac suočava se sa sličnim problemima kao i većina naseljenih mesta van tzv. “prvog prstena” oko grada.

da nam sela budu bliza 2023 banatski despotovac 001
da nam sela budu bliza 2023 banatski despotovac 002

Ipak, u odnosu na prethodnu posetu gradonačelnika u istoj akciji, pre godinu dana, realizovano je više važnih projekata za selo – asfaltirana je Ulica Save Kovačevića, izgrađena je eko-česma u centru sela, poboljšano vodosnabdevanje, renoviran je lovački dom, uređen sportski centar, završavaju se radovi na hramu Svetog despota Stefana Lazarevića.

Problemi čije rešavanje predstoji tiču se sanacije dela školske zgrade i sale, a predstavnici mesne zajednice izrazili su želju i za završetkom izgradnje trotoara u centru.

Gradonačelnik je rekao da je najznačajnija investicija u proteklom periodu bila asfaltiranje Ulice Save Kovačevića.

“Urađena je u dužini od 880 metara i ono što smo obećali to i radimo. Naš cilj jeste da u tri godine svaka mesna zajednica na teritoriji Grada Zrenjanina dobije bar jednu novu ili rehabilitovanu ulicu, a taj trogodišnji period obuhvata prethodnu, ovu i narednu godinu. Značajna ulaganja imali smo u lovački dom, kao organizaciju koja ovde funkcioniše i okuplja ljude iz sela, a razgovarali smo i o mogućnostima da obezbedimo sredstva i za školu i fiskulturnu salu, bez obzira što školu pohađa ukupno manje od 50 đaka.

Ne pravimo razliku između sela i grada i upravo to je i cilj akcije “Da nam sela budu bliža”, da podržimo razvoj i sela i grada”, kazao je gradonačelnik.

Kao neku aktivnost koja se na ovo nadovezuje, on je istakao i posetu supružnicima Malušić, Desimiru i Milevi, koji imaju po 88 godina, a punih 66 godina su u braku.

“Deda Desko i baka Mileva rođeni su 1935. godine, žive u ovom selu i vole ga, znaju šta se dešava i u selu, ali su i veoma informisani o tome šta se dešava u gradu.

Njihova vedrina, energija, lep i topao doček sve su nas inspirisali i verujem i da ovo selo može da živi i da je Zrenjanin na pravom putu”, poručio je gradonačelnik Salapura.     

Predsednik Saveta mesne zajednice Banatski Despotovac Krstan Mitrović ističe dobru saradnju s lokalnom samoupravom i akciju “Da nam sela budu bliža” kao mogućnost, kako je rekao, “da nas neko čuje i sasluša”.

“Zadovoljni smo onim što je urađeno u selu u prethodnom periodu, posebno asfaltiranjem Ulice Save Kovačevića, kao delu puta ka susednom mestu Sutjeska.

Sada je to odličan put, koji nismo imali, puno nam znači i eko-česma. Imamo potrebu da ambulanta radi nešto duže, da završimo trotoare, kapelu na groblju, uklonimo iz centra stabla sklona padu i to su nam neki prioriteti”, istakao je Mitrović.     

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px