Gradonačelnik održao sastanak sa direktorima Gradske toplane i TE – TO Zrenjanin

Zrenjanin – Grejna sezona

Gradonačelnik Simo Salapura i pomoćnica gradonačelnika Cica Vučković održali su radni sastanak sa direktorima JKP Gradska toplana Željkom Đuričićem i Termoelektrane-toplane “Zrenjanin” Nenadom Priljevom, a povodom završetka i analize grejne sezone u našem gradu.

Prema izveštaju koji je gradonačelniku prezentovao direktor Gradske toplane,  u određenim statističkim parametrima naplativost računa građana za daljinsko grejanja, zaključno sa današnjim danom, 95 odsto.

 

– Od toga, 40 procenata korisnika je iskoristilo mogućnost plaćanja na rate, što smo uveli kao olakšicu našim sugrađanima, a čak 60 procenata od ukupnog broja platilo je račun u celosti, odnosno, odjednom i time ostvarilo popust od 3 procenta kako smo i dogovorili pred početak grejne sezone – objasnio je Đuričić.

Kada je reč o investicijama za narednu grejnu sezonu, Đuričić je ukazao da je već sada najavljeno priključenje još dve stotine stanova na sistem daljinskog grejanja.

Iz Gradske toplane ovom prilikom upućen je i apel Skupštinama stanara i građanima koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja da ugrade delitelje toplote jer prema stručnim analizama zaposlenih u Gradskoj toplani na taj način može da se uštedi između 15 i 25 posto na svakom računu za grejanje.

Direktor Gradske toplane je ukazao i da će u tom procesu i proceduri rukovodioci tog preduzeća polovinom maja održati i sastanke sa predstavnicima skupština stanara.

Kada je reč o cenama, on je podsetio i na to da je sada već završena grejna sezona započela povećanjem cena, što je bilo neminovno budući da one nisu menjane osam godina, a da su cene energenata za to vreme rasle. Napomenuo je i da se prema podacima Udruženja toplana Srbije grad Zrenjanin trenutno nalazi na 18. mestu po ceni grejanja.

Što se tiče rada Termoelektrane-toplane “Zrenjanin” Priljeva je podsetio da je nakon 10 godina uspešno pokrenut rad i da je u elektroenergetski sistem TE – TO proizvela je 67.543 megavat časova električne energije.

– Obzirom na decenijsku neaktivnost TE – TO ovi rezultati su izuzetno ohrabrujući, uz manje intervencije na sistemu kao i uz dodatna ulaganja koja će dodatno povećati efikasnost i pouzdanost postrojenja – rekao je Priljeva.

Kao važnu informaciju istakao je i to da je Termoelektrana-toplana ove grejne sezone, u saradnji sa Gradskom toplanom bila pripravna da u slučaju nepredviđenih situacija, odnosno u nedostatku energenata, Gradska toplana preuzme toplotnu energiju i na taj način bude obezbeđeno neometano funkcionisanje i isporuka toplotne energije prema potrošačima.

Gradonačelnik Salapura je pozitivno ocenio najavu direktora  TE – TO Nenada Priljeve o tome da su u toku su pripremne radnje za pribavljanje studije izvodljivosti za izgradnju dodatnih kapaciteta gasno – parnog bloka u Zrenjaninu što posledično može da dovede do toga da industrija preuzima toplotnu energiju iz Termoelektrane-toplane.

Tokom ovog sastanka ocenjeno je da je ceo sistem daljinskog grejanja tokom zimske sezone bio je stabilan, bez značajnijih intervencija i zastoja i da se grejna sezona završena uspešno.

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px