Gradonačelnik obišao firmu “Petkus”: Još jedan dokaz da u našim zonama posluju ozbiljne firme i kompanije

Zrenjanin - Petkus

U nastavku obilaska uspešnih zrenjaninskih kompanija, gradonačelnik Simo Salapura i direktor Privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov obišli su danas firmu „Petkus“ koja u industrijskoj zoni „Bagljaš“ posluje kao ćerka kompanije „UM – ING“ i bavi se projektovanjem i proizvodnjom opreme i uslugama konsaltinga i inženjeringa u domenu uljarske industrije.

Gradonačelnik Salapura istakao je, nakon razgovora sa vlasnicima Borislavom i Markom Umićevićem i obilaska proizvodnih pogona, da je „Petkus“ primer kako izvorno zrenjaninska ideja može da osvoji svet.

– Ovom posetom nastavljamo komunikaciju sa privrednicima koji posluju u industrijskim zonama. Ovo je kompanija koja zapošljava šezdesetak radnika, od kojih je čak svaki treći inženjer i to dokazuje da u Zrenjaninu imamo uspešnu kompaniju koja može da osmisli, projektuje, proizvede i montira opremu bilo gde u svetu – rekao je gradonačelnik.

Istakao je da je firma „Petkus“ pokazatelj da u našim, zrenjaninskim industrijskim zonama posluju ozbiljne firme i kompanije koje su dokazale da mogu imati visoku poziciju ne samo na evropskom, već i svetskom tržištu.

– Zrenjanin ide uzlaznom putanjom kada je oporavak privrede u pitanju – zaključio je gradonačelnik Simo Salapura.

Vlasnik i direktor „Petkusa“ Marko Umićević rekao je da trenutno rade na realizaciji projekata u Makedoniji i severu Rumunije.

– U fazi smo puštanja u rad ozbiljnog projekta u Hrvatskoj za firmu „Agronom“. Kada je reč o poslovanju za narednu godinu, već imamo u izgledu realizaciju nekoliko projekata u Srbiji, a nadamo se da ćemo nastaviti projekat u većem obimu u Rumuniji. U ovom delu godine trenutak je kada se više traže poslovi za narednu godinu i mislim da smo solidno popunili kapacitete, a momci i devojke, naši inženjeri koji rade u elektro odeljenju već imaju najave za izvoz na zapadno evropsko tržište, deo za Rusiju i mogu reći da smo u ovom trenutku zadovoljni situacijom – kazao je  Marko Umićević.

Naveo da je na početku rada u „Petkusu“ radilo svega njih troje, kada je, kako je rekao, bilo i lakše funkcionisati, a da je sada zaposleno više od pedeset radnika.

– Moram naglasiti da trenutno imamo šesnaest inženjera, najviše mašinskih inženjera, dva tehnologa i pet elektro inženjera. Što se tiče tehnologije, opreme i upravljanja, kao i automatizacije, pokrivamo projekte u potpunosti – rekao je Marko Umićević.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px